RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toglinje åpner før tiden


Snart går togene fra Oslo S til Kolbotn igjen.
Snart går togene fra Oslo S til Kolbotn igjen. Foto: Arkivfoto
Jernbaneverket avslutter arbeidet mellom Oslo S og Kolbotn en dag tidligere enn beregnet. Dermed kan det bli mindre trafikkork allerede onsdag.

SENTRUM: Klagene har haglet mot NSB de siste dagene, etter at stenging av Østfoldbanen har ført til trafikkork og store forsinkelser i Oslo sentrum. NSB uttalte mandag at kaoset ville vare et par dager til, men nå kommer en oppmuntrende kontramelding.

Allerede onsdag klokken 13 åpner toglinjen mellom Oslo S og Kolbotn igjen. Det vil lette trykket på busstrafikken rundt Oslo S, som var hovedårsaken til de trafikale problemene.

– NSB vil da kjøre lokaltog to ganger i timen til Kolbotn, det vil avlaste presset på bussopplegget på Oslo S, skriver Jernbaneverket i en pressemelding.

Etter planen

Fremskyndingen av åpningen mellom Oslo S og Kolbotn kommer fordi arbeidet hittil har gått akkurat so planlagt. Derfor trengs ikke den ekstra tiden som ble lagt inn for å håndtere uforutsette problemer og forsinkelser.

– Videre har Jernbaneverket satt inn ekstra bemanning for å forsere noen arbeider, og man har også valgt å utsette en del vedlikeholdsoppgaver som kan utføres på nattetider da det ikke går tog, opplyses det i pressemeldingen.

Busstransporten vil fra og med torsdag flyttes til Rosenholm, der det finnes en stor innfartsparkering. Da må alle ta tog til Rosenholm og deretter bytte til buss videre sørover.

Les også: Stenges for tog og biler

Tar konsekvensene

Erfaringene fra kaoset med økt busstrafikk i de nye gatene i Bjørvika er noe Jenbaneverket vil ta med seg til neste gang det blir nødvendig med pause i togtrafikken.

– For å sikre en smidig trafikkavvikling for trafikantene må det legges til rette for tilstrekkelig kapasitet for alternativ busskjøring til og fra Oslo S. Jernbaneverket vil med utgangspunkt i mandagens problemer ta dette opp med alle berørte parter, opplyser Jernbaneverket.

Toglinjen fra Kolbotn til Ski vil fremdeles være stengt frem til 17. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere