*Nettavisen* Nyheter.

Tok bronse med lysende idé

UTEN STRØM: Elias Willoch, Rhayanne Carvalho, Hamza Nebolsi, Faoud Haddoumi og Ghena Alame fra Bjørnholt skole kapret tredjeplassen på den nasjonale gründercampen. Foto: Foto: Ungt Entreprenørskap

Elever fra Bjørnholt vil lage lys uten strøm, det holdt til tredjeplass på den nasjonale gründercampen.

TRONDHEIM/BJØRNHOLT: 126 gründerspirer fra hele landet har i to døgn grublet, diskutert, jobbet frem sine løsningsforslag på fremtidens energiutfordringer på gründercampen i Trondheim.Med sin innovative idé om lys uten strøm, rakk det til bronse for laget fra Bjørnholt skole, bestående av Elias Willoch, Rhayanne Carvalho, Hamza Nebolsi, Faoud Haddoumi og Ghena Alame.

Fremtidsrettet

Ideen har deres er kalt «EasyPower» og går ut på at man ved hjelp av sollys og glasskupler med vann og klorin, skaper en innendørs lyskilde som ikke krever elektrisitet.

– Vi er utrolig stolte! Disse elevene har anvendt sine teoretiske kunnskaper til å komme frem til et kreativt og fremtidsrettet produkt. Når elevene får jobbe slik, ser de nytten av teorien og det gir motivasjon for videre læring, sier Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo.

Hemmelig oppgave

Oppgaven på årets gründercamp var konfidensiell inntil den ble offentliggjort på den offisielle åpningen av gründercampen i forrige uke.

Etter det hadde ungdommene et intenst døgn med oppgaveløsning.

Juryen la blant annet vekt på gode argumentasjonsrekker, fremtidsrettede og nytenkende løsninger. I tillegg måtte vinnerne utarbeide en god forretningsplan – med anslag på energigevinst. Og til slutt – en oversiktlig, engasjerende og kreativ presentasjon.

– Gruppen har funnet opp en spennende og innovativ måte å lage lys uten elektrisitet. Arkitektene vil tenne på denne ideen. Gruppa har gjort en grundig test av produktet og ideen ble morsomt presentert, heter det i juryens begrunnelse.

Gründercampen er et samarbeidsprosjekt mellom Enova og Ungt Entreprenørskap. Over 2 900 elever fra videregående skole har deltatt på lokale gründercamper. Av disse kom 126 videre til finalen i Trondheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.