Tok dame med falske skilter

 

 

Politiet kommer stadig over «kreative» mennesker.

Manglerud politidistrikt: Klokken 04.30 natt til fredag stoppet politiet en bil på Mosse-veien ved Nordstrandveien. Skiltene på bilen var ikke akkurat slik Statens vegvesen leverer ut. Eller for å si det på en annen måte: de var hjemmelaget på papp-plate. Den 51 år gamle kvinnelige sjåføren ble anmeldt for domumentforfalskning. Hun er tatt flere ganger tidligere for samme forhold.

Av andre forhold fra Manglerud-politiets logg kan nevnes:

Holdt de eldre våkne

Litt over klokken 01 natt til torsdag kom det klage fra Nordseter sykehjem om at det var mange ungdommer som holdt til på Kastellet skole. De bråkte og spilte høy musikk. Dette gikk ut over de gamles nattesøvn.

Da en patrulje kom til stedet, var skolegården tom og det var stille.

Hadde falske skilter

Torsdag litt før klokken 15 kom politiet over en bil som sto parkert i Glimmerveien på Lambertseter. Bilen var en grønn Opel, men skiltene skulle ha tilhørighet til en Golf.

Inne i bilen var det tre sett med andre skilt.

Etter hvert viste det seg at bilen var meldt stjålet 3. juli i Søndre Buskerud politidistrikt.

Nasket øl

Torsdag kveld ble politiet kontaktet av betjeningen på Rimi Skullerud. Der var det en mann som stjal øl.

Politiet kom til stedet, og en 27 år gammel mann ble anmeldt for å ha tatt en pose med øl.

Tre på en scooter

Litt over klokken 02 natt til fredag stoppet en politipatrulje en scooter i Ekebergveien ved Ljabru. Det var tre personer på kjøretøyet. Den 17 år gamle føreren hadde ikke mopedførerbevis med seg og ble anmeldt for forholdet.

Forsøkte å stjele bilhjul

Litt over klokken 03 natt til fredag kom det melding om at bilinnbrudd var på gang i Knud Øyens vei på Ljan. 2-3 personer skulle holde på ved en Golf, men de forsvant i skogen.

Det viste seg at de hadde forsøkt å stjele hjulene på bilen.

Kastet vannballonger

Både fredag kveld og lørdag fikk politiet meldinger om at gutter kastet vannballonger på tilfedlig forbipasserende. Fredag var de i Cec. Thoresens vei på Lambertseter, og lørdag på Lambertseter senter.

Ingen ble stoppet for forholdet.

Stille lørdag

– Lørdag formiddag ble meget stille for våre patruljer, forteller fungerende stasjonssjef Dag Harald Drevsjø.

– Da var det jo så fint vær at alle nok var på stranden.

Holdt dørene åpne

Lørdag ettermiddag kom det melding fra T-banen på Mortensrud. Gutter i 10-12-årsalderen holdt dørene åpne på T-banevognene slik at togene ikke kom av gårde.

– Dette kan ødelegge vognene og medføre erstatningsansvar, sier Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

– Og det kan bli dyrt.

Kjørt i fylla

Natt til søndag kom det meldinger om at en bil kjørte merkelig på Ormsundveien. En patrulje stoppet den på Malmøya. Da viste det seg at den 34 år gamle føreren var godt beruset.

Var ikke innbrudd

Klokken 04 natt til søndag kom det melding om at innbrudd var på gang i Snøggveien. Melder så en mann på balkongen, og visste at huseier var bortreist.

Men det viste seg at det ikeke var noe innbrudd. Huseier var bare kommet tidligere hjem enn naboen trodde han skulle gjøre.

– Det er fint at folk passer på om det skjer noe når naboen er bortreist, sier Drevsjø.

– Vi vil heller ha «falske» alarmer enn at det skal bli innbrudd.

Vannet rant

Søndag formiddag kom det melding om skadeverk fra tennisklubben i Prinsdal. Vannslanger var lagt ut på banene, og dekket var ødelagt på grunn av at vannet hadde stått på i lang tid.

– Vi vil gjerne høre om noen har sett noen på eller ved tennisbanene i Øvre Prinsdals vei sent lørdag eller natt til søndag, sier Drevsjø.

Kastet steiner

Søndag formiddag kom det flere meldinger om at gutter i 12-14 årsalderen kastet steiner på nær sagt alt ved Bogerud senter. En person var nesten truffet.

Ingen steinkastere var å se da politiet kom dit, men et vitne kunne fortelle at de hadde forsvunnet i retning Martin Linges vei.

Overstadig beruset

Søndag kveld kom det flere meldinger om mulig promillekjøring på E6 innover fra Klemetsrud. En bil brukte begge filene og kjørte svært uryddig. Den ble observert kjøre av mot Lambertseter.

Etter en stund ble bilen stoppet å Bøler. Da viste det seg at den 34 år gamle sjåføren var det politiet betegner som overstadig beruset. Han ble pågrepet og kjørt sentralarresten.

Tatt for flere forhold

Natt til mandag ble en bil stoppet på Nebbejordet på Hauketo. Føreren, en 32 år gammel mann, var beruset, han hadde ikke førerkort og bilen var begjært avregistrert i det forsikring ikke var betalt og heller ikke årsavgift. Mannen bel kjørt sentralarresten og bilen tauet inn.

Innbrudd igjen

Natt til mandag var det igjen innbrudd i Mix-kiosken på Karlsrud. En dør var brutt opp og det var stjålet diverse.

– Vi er veldig interessert i eventuelle vitneobservasjoner her, sier Dag Harald Drevsjø.

– Innbruddet ble meldt klokken 03.39 natt til mandag.

Det var tilsvarende innbrudd samme sted for ikke lenge siden.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.