Gå til sidens hovedinnhold

Tok med øl i åpen halvtime

Tre uredde ungdom fra organisasjonen Juvente pisket opp stemningen under Åpen halvtime da bydelsutvalget hadde møte før jul.

Sæter: Kristina Skoric, Adrian Farner Rogne og Astrid Fuglevaag er tilknyttet organisasjonen Juvente. Skoric sitter også i Bydel Nordstrand sitt ungdomsråd. De senere uker har Juvente hatt såkalte ølaksjoner hvor ungdom under 18 år går i butikker for å teste ut om de får kjøpt alkohol.

De tre ungdommene som møtte opp i Åpen halvtime på Nordstrand hadde med seg poser fulle av øl som de hadde fått kjøpt i ulike butikker i bydelen.

Ølaksjonene fungerer ved at ungdom tar med seg en six-pack og kanskje en pose seigmenn i kassa. Hvis den i kassa spør om legitimasjon, sier man bare at man ikke har. Vi går ikke inn for å lure den i kassa, forklarte Skoric til forsamlingen.

Vi vil at bydelen skal ta tak i dette problemet, sa Farner Rogner henvendt til politikerne, og Kristina Skoric påpekte at selv om det ikke er bydelen som skal kontrollere de ulike utsalgsstedene, så er det likevel bydelen som sitter igjen med problemene og konsekvensene dette får.

Det er dere som må slite med ungdomsfyll og bråk, påpekte hun. Farner Rogne mente at bydelen måtte stille strengere krav til de rette myndighetene:

Bryter utsalgsstedet med skjenkereglene så må de miste bevillingen umiddelbart i tre uker, påpekte han.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger