Gå til sidens hovedinnhold

Tok med teppene på tur

Kirsti Hovland på Bogstad Gård.

RØA/BOGSTAD: Botaniker og tekstilkunstner Kirsti Hovland er aktuell med ny bok og ny utstilling på Bogstad Gård. Det startet med at hun tok teppene med på tur.

– Boken min, denne gangen utgitt på eget forlag, lanseres samtidig med tekstil-utstillingen min på Bogstad Gård 5. september, sier Kirsti Hovland.

Over 60 tepper i lappeteknikk, med stoffer hun selv har malt, trykket og med tredimensjonale elementer, har blitt produsert på løpende bånd. Så tok Kirsti med seg et knippe fargerike tepper og et kamera ut i skogen.

Hjelp fra datteren

– Jeg ville at teppene skulle være i sitt rette element og at motivene og farge skulle stemme med omgivelsene. Det er vel botanikeren i meg som kommer frem, en slags kombinasjon, smiler Hovland.

Mannen hennes, Tore, og datteren Marit har vært støttespillere og med på bokprosjektet. At datteren er utdannet grafisk designer gjorde at hun fikk oppdraget med layouten til boken.

– Jeg synes boken har blitt veldig fin og det stemmer i forhold til hvordan jeg hadde tenkt det skulle se ut på forhånd. Men, det var mye jobb. Tepper som skulle gjøres ferdig og bilder som skulle tas, humrer Hovland.

Ikke innviklet

Likevel understreker hun at hun aldri blir lei, og at teknikkene hun benytter verken er spesielt vanskelige eller innviklede.

– Man må ta utgangspunkt i sitt eget ståsted og finne det som passer. Å sy og å male på stoffer passer jo for alle, og så er det andre ting som kanskje krever litt mer trening, sier hun og legger til:

– Jeg har en litt morsom historie da, fra selve bildetagningen til boken. Jeg skulle ha ferskt lyng og fant ut at det ikke var det i marka her hjemme. Da ringte jeg til en venninne som var på Hvasser, og der blomstret lyngen. Hun tok lyngen med hjem og bildet ble endelig en realitet, ler Hovland.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene