*Nettavisen* Nyheter.

Tok seks rumenere på fjordcampen

 

Politiet pågrep tirsdag morgen seks rumenere som hadde brutt seg inn i en campingvogn og brakkene på Oslo Fjordcamp. Les politiloggen fra Manglerud her!

Manglerud politidistrikt – Litt over klokken 09 tirsdag morgen pågrep vi først tre personer som hadde brutt seg inn i en campingvogn på Oslo Fjordcamp i Hvervenbukta, forteller overbetjent Dag Harald Drevsjø.

– Etter hvert kom patruljen vår over ytterligere tre. De hadde brutt seg inn i toalett- og dusjbrakkene.

Alle seks var rumenere - fem menn og en kvinne - som alle ble tatt hånd om. Politiet rekvirerte også bortkjøring av en bil de hadde. Den sto ulovlig parkert på handikapp-plass.


Av andre ting fra Manglerud-politiets logg denen uken kan vi nevne:

Ruset og aggressiv dame

Mandag formiddag kom det melding fra Securitas-vakt ved T-banens område på Ryen. Der hadde de en ruset dame inne i vognhallen. Hun ble betegnet som så ruset at hun ikke kunne ta vare på seg selv.

Da politiet kom til stedet, ble hun så irritert at hun begynte å slå om seg med en pose. Bevegelsene var imidlertid så ukontrollert at hun traff en bil tilhørende Securitas. Denne fikk skader.

Den 33 år gamle damen hadde også narkotika på seg. Hun ble anmeldt av Securitas.

Brann i ledninger

Litt over klokken 20 mandag kom det brannmelding fra Enebakkveien 206. Det viste seg å ha tatt fyr i det elektriske anlegget og en ledningskopling hadde smeltet.

Det ble bare mindre skader. Huseier ble pålagt å ta kontakt med elektriker for utbedring. Oslo brann- og redningsetat har også sendt bekymringsmelding til Hafslund.

Tatt med kniv

Tirsdag kveld stoppet politiet en mann i Plogveien på Manglerud. Han hadde kniv på seg. Mannen , en 56 åring fra Kirgisistan, ble pågrepet.

Hadde tvilsom ID

Politiet stoppet tirsdag kveld en bil i Otto Sogns vei på Manglerud. Føreren hadde et gresk ID-kort på seg, men fødselsdatoen på dette var ikke i overensstemmelse med det han oppga. Det endte med at han oppga å være 38 år og kom fra Bosnia/Hersegovina. Han ble pågrepet.

Søppelsted

Politiet får stadig meldinger om forsøpling på P-plassen i Ekebergveien tvers over for campingplassen.

Lille Ekeberg barnehage er nabo av plassen, og de melder ofte om at de som overnatter på plassen, gjør sitt fornødne i og ved barnehagen.

Siste medling derfra kom onsdag morgen.

– Dette er et problemsted vi holder under oppsikt, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø.

Søppelbrann

Onsdag formiddag kom det melding om brann i en søppelbøtte på Prinsdal skole. Det var ingen fare for at varmen skulle ta tak i noe mer. Brannårsaken er ukjent.

Tok to unge naskere

Vekter på Lambertseter senter meldte onsdag ettermiddag at de hadde påpgrepet to mindreårige naskere på senteret. De to nektet å oppgi personalia, og dermed ble politiet koplet inn.

Det var to gutter. Den ene ble hentet av sin mor, den andre kjørt hjem til Munkelia.

Steinleggere forsvant

I motsetning til tidligere år, har det i år ikke kommet så mange meldinger om utenlandske asfaltarbeidere og steinleggere.

Onsdag ettermiddag var det imidlertid noen som reklamerte for sine tjenester i Brannfjell-området. De var observert i det de delte ut flyers i Eikeveien. Etter hvert forsvant de mot Røhrts vei og Brannfjell.

Stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud advarer nok en gang mot denne type «gode tilbud».

– Flyersene kan se profesjonelle ut, men arbeidet de gjør blir det ofte bare problemer ut av, sier hun.

Bål i skogen

Onsdag kveld kom det melding om at det brant bål i skogen ved Nyjordstubben på Bjørndal . Bålet var ikke større enn at det lot seg slukke med en bøtte vann. Men så tørt som det er nå, kan all ild være farlig.

Støyende russ

Sammenliknet med tidligere år har det ikke kommet så mange klager på årets russ. Men noen er støyende. Kjempeanlegg på busser gir mye lyd fra seg.

Torsdagsnatten kom det tre klagemeldinger. Den ene var i forbindelse med at tre busser hadde slått seg til på Esso på Ryen.

Politiet ga førere advarsel om at skiltene ville forsvinne om det kom en klage til på bråk.

Fant mopeder

Torsdag morgen kom en politipatrulje over en henslengt moped i Mellombølgen på Kambersteter. Tenningslåsen var ødelagt.

Like etter fant de en moped til i nærheten. Den var meldt stjålet.

Bortviste rumenere igjen

Også torsdag morgen bortviste politiet rumenere som hadde slått seg til ved Hvervenbukta. De hadde med seg tre biler.

Tok to 14-årige naskere

Vekter på Lambertseter senter oppdaget torsdag formiddag to unge gutter som hadde nasket i en forretning . De forsøkte å stikke av, men vekteren var raskere. Han ønsket politihjelp da guttene var svært agresive. Den ene av de to 14-åringene ble anmeldt for butikktyveri.

Tre til lege etter brann

Torsdag litt før klokken 15 kom det brannmelding fra Brunas vei på Lofsrud. Det hadde tatt fyr på et kjøkken i 2. etasje i forbindelse med matlaging. Ingen store skader, men tre personer ble kjørt til legevakten - en med brannskader og to med røykskader. 15 personer ble evakuert fra blokken.

Satte russen til å rydde

Torsdag kveld var politiet i Hvervenbukta. Der hadde en del russ slått seg til på stranden , og de hadde søplet til. De ble satt til å rydde opp etter seg.

Haiket på E6

Sent torsdag kveld kom det mange meldinger om at en mann sto midt i veibanen på E6 i Skulleruddumpa og haiket. Da politiet kom til stedet, var mannen borte.

Politiet advarer mot denne farlige måten å få skyss på.

– Det kan gå ut over både fotgjenger og andre trafikkanter, sier Dag Harald Drevsjø.

Uklar ID og falske skilt

Natt til fredag stoppet politiet en bil i Ormsundveien. Førerens ID var noe uklar, og skiltene var falske. En 21 år gammel mann fra Moss ble kjørt til arresten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag