Tok seniorene med storm

Fabian Stang spiste lunsj med ekteparet Ragnar og Irmgard Steen-Hansen og Ellen Øwre. Stående er BU-leder Carl Oscar Pedersen. begge FOTO: VIDAR BAKKEN

Fabian Stang spiste lunsj med ekteparet Ragnar og Irmgard Steen-Hansen og Ellen Øwre. Stående er BU-leder Carl Oscar Pedersen. begge FOTO: VIDAR BAKKEN

Ordfører Fabian Stang sjarmerte et nesten fullsatt Ullerntunet senior-senter. Han kom hjem til sine egne.

MANGE SPØRSMÅL: Det var stor aktivitet fra salen og ordføreren svarte villig vekk.

ULLERN: Da vi kom satt ordføreren og spiste lunsj med Ellen Øwre og ekteparet Ragnar og Irmgard Steen-Hansen.

– Jeg har gledet meg så mye og så lenge til at Fabian Stang skulle komme. I dag fikk jeg hjelp av hjemmetjenesten til å komme hit, forteller Ellen Øwre, som ikke var i tvil om hva hun skulle stemme.

Like begeistret er ekteparet Steen-Hansen.

– Ja, du verden. Det er så hyggelig at han vil sitte å spise sammen med oss. Han utstråler en slik ro og trygghet, sier Irmgard Steen-Hansen.

– Er vi ikke heldige?

Fabian Stang humrer over gode ord og oppmøtet.

– Det ser bra ut. Det er hyg-gelige folk her, og det er innhold-et som teller vet du, sier Stang.

Bydelsutvalgets leder, Carl Oscar Pedersen introduserte Stang og viste til at ordføreren opprinnelig er Ullern-gutt.

– Er vi ikke heldige som har fått han på besøk, spurte Pedersen salen.

– Jooo! kom det unisont fra salen, og dermed var stemningen satt.

Pedersen understreket viktigheten av seniorsenteret og at bydelsutvalget gjorde alt de kunne for å bevare stedet i forrige budsjettbehandling. Han lovte at han ville gjøre alt for å bevare og videreutvikle seniorsenteret.

Ikke så glad i valgkamp

Fabian Stang innledet med å si at det var rart og bagatellmessig å drive valgkamp etter det som skjedde 22. juli, men at videre samfunnsengasjement var den flotteste måten å vinne over det terroristen står for.

– Jeg er egentlig ikke så glad i valgkamp, skal jeg være helt ærlig. Det blir for mye skryt av hvor gode vi er. Det er hyggeligere å dra rundt å møte folk som her. Dette er jo rene ungdomsklubben, sa Stang, som syntes det var synd at eldresentre ofte var i faresonen når det var budsjettbehandlinger.

Han viste til hvor viktig det var å ha en eldreomsorg som ga sikkerhet og trygghet.

– Det har vært noen også vært historier om svikt i eldreomsorgen. Jeg var på et sykehjem i forbindelse med en kvinne som fylte hundre år. Da jeg skulle gå tok hun meg fast i hånden. Det var noe hun måtte si meg. Jeg gruet meg litt, men så sa hun: Nå har jeg vært her i et halvt år. Jeg har aldri hatt det så godt i hele mitt liv. Det er en hånd jeg aldri vil glemme. Det gis mye god omsorg og mange gjør en utrolig innsats i eldreomsorgen, sa Stang.

Fremmedfrykt

Han var innom forskjellige temaer, hvor han blant annet advarte mot fremmedfrykt og stigmatisering av folkegrupper på bakgrunn av kultur og religion. Han viste til de mange gode skoleresultatene av barn med foreldre med innvandrerbakgrunn og at integreringen har kommet langt i vår by, selv om vi fremdeles har utfordringer knyttet til integrering.

Spørsmålene fra salen var mange om alt fra hvor vanskelig det var å få sykehjemsplasser, om ensomhet til private skoler og betydningen av å beholde bydelene.

Til det siste sa Stang at med bydelsordningen må bydelene også ha noe å bestemme. Han mente likevel det var nødvendig å sentralisere for eksempel sykehjemsordningen til en sykehjemsetat.

– Det var på grunn av at man hadde forskjellige tilbud fra bydel til bydel, sa Stang.

Det var nok et punkt hvor det hersket uenighet mellom Høyre lokalt og Høyre sentralt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.