RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok spaden i egne hender


Asle Henriksen (til venstre) hjalp kameraten Arne Nyhus med å grave ned strømkabelen i hagen på Nordstrand.
Asle Henriksen (til venstre) hjalp kameraten Arne Nyhus med å grave ned strømkabelen i hagen på Nordstrand.
Asle Henriksen og Arne Nyhus fra Nordstrand har gjort en innsats for å få kabler ned i bakken på egen tomt.

NORDSTRAND: – Det er sikkert ikke alle som tenker over at det er mulig, sier Arne Nyhus som i samarbeid med naboen har gravd ned en strømkabel på deres eiendommer på Nordstrand. Resultatet er at en stolpe og luftledninger kan fjernes fra hagen.

Gravingen har de gjort selv med god hjelp fra kameraten Asle Henriksen.

– Det var naboen som sendte en forespørsel til Hafslund. Jeg fikk inntrykk av at de synes det er positivt at vi tok initiativ til å få ned kablene, sier Nyhus.

Ønsker jordkabler

Asle Henriksen har tidligere snakket med Nordstrands Blad om det økende antall kabler som henger i luften på Nordstrand.

– I etterkant har jeg fått mange kommentarer fra folk som er enige i at kablene er et lite vakkert innslag i nærmiljøet, sier han.

LES OGSÅ: Ønsker kabler i bakken

Henriksen har også fått henvendelser fra folk som lurer på hva de kan gjøre for å få ledninger ned i bakken der de bor. Selv har Henriksen gravd ned ledninger fra Viken fibernett i hagen.

– Jeg gravde selv, men fikk trekkrør fra Viken, forteller han og oppfordrer folk til å ta kontakt med det aktuelle selskapet.

Deler utgifter

Kostnaden for omlegging av stikkledning fra luftnett til jordkabel deles mellom Hafslund og Arne Nyhus med naboer. Hafslund leverer kabler og utstyr, de besørger også tilkobling av den nye ledningen og fjerning av luftledningen. Men kunden må selv sørge for kabelgrøft og grunnarbeid.

– Den eneste kostnaden vi har hatt er gravingen og den har vi gjort selv, forteller Nyhus og forklarer at de fikk tilsendt opplysninger fra Hafslund om hvordan en slik kabelgrøft skal være. Dernest måtte de selv finne en trasé gjennom hagen og ta mål for å få riktig mengde med kabel og trekkrør.

– Nå gjenstår det bare at Hafslund kommer og fjerner stolpen og luftkabelen, sier han.

Ønsker flere kabler i grøft

Henriksen og Nyhus synes det er fint hvis flere tar initiativ til å legge ledninger i bakken på egen tomt. – Det er positivt at folk tar ansvar selv, det hjelper jo litt. Men det er jo alle kablene som henger ute i gatene som er det største problemet. Det er forsmedelig at utbyggere ikke tar estetisk ansvar, sier Henriksen og får bifall fra kameraten

– Det er jo fullt mulig å gjøre noe med det, det ser man andre steder i landet, sier Arne Nyhus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere