RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok søpla i egne hender

Fire studenter er lei av at kommunens definisjon på vår er perioden mellom 1. april og 1. mai. Dermed satte de i gang sin egen oppryddingsaksjon.

AKERSELVA: Det er jo en liten aksjon mot at kommunen har definert våren på denne måten. Vi synes jo kanskje de heller burde se på at våren faktisk har kommet, selv om det er mars, sier Line Gustavsen.
Sammen med tre studievenninner har hun dratt i gang aksjonen "Elveblest".

Fikk kommunehjelp

Navnet er jo ikke helt tilfeldig. Man får jo allergi av å se på all den søpla som ligger langsmed elva, sier Gustavsen, som har sett seg lei på kommunens søppelhåndtering.
Det er jo et byråkrati av søppel. Ulike etater har ansvar for ulike områder, noen skal rydde fortau, noen skal rydde området rundt elva, mens noen skal rydde de grønne lungene. Vi bor rett ved her, og er lei av å se på søppelet, så vi ringte kommunen for å forhøre oss, men det var til slutt lettere å rydde selv, ler jentene.
Men til tross for at kommunen får refs for sitt "søppelbyråkrati", er søppelplukkerne fornøyd med mottakelsen aksjonen deres fikk.
Det er firmaet ISS som rydder søppel for kommunen, og når vi tok kontakt med dem var de veldig positive. Vi fikk blant annet søppelsekker og hansker av dem, sier Gustavsen, som for anledningen har trukket i en lyseblå søppelsekk, for å beskytte sine egne klær.

God hjelp

Og da Østkantavisa møtte de fire søppelplukkerne, gikk det ikke lang tid før det minglet av små plukkere med blå hansker. En barnehage på tur ble nemlig svært så nysgjerrige når de hørte om aksjonen, og plukket ivrig plastikkposer, stålamper og annet mer eller mindre nyttig skrot fra elvebredden.
Det er jo selvfølgelig en oppfordring til folk om at de ikke må kaste søppel, men jeg tror denne typen folkelig engasjement er veldig nyttig, så jeg håper vi kanskje kan få kommunen til å innse at man kan tenke mer kreativt for å rydde søppel. For eksempel kan man jo gi idrettslag eller studenter en liten pengesum, en dugnad uten at det ble presset på folk, sier Line Gustavsen.
Og i følge Friluftsetatens hjemmesider kan det ut til at kommunens vårdefinisjon i år blir myket opp noe. For så sant det milde været fortsetter, starter feiing av turstier i byen allerede denne uka. Årsaken er at våren har kommet så pass tidlig. Forutsetningen er at snøen er smeltet, og at det ikke kommer en ny ladning. I så fall vil turveiene i Tøyen kulturpark og langs Akerselva snart være klare for sommersesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere