*Nettavisen* Nyheter.

Tok tre NM-medaljer

Anders Gløersen (19) kom hjem fra junior-NM på ski med tre medaljer i bagasjen. Gull, sølv og bronse.

BØLER: Dermed kopierte han bedriften fra i fjor. Da ble det også sølv og bronse individuelt, og stafettgull med Oslos 1. lag. NM-dagene i Steinkjer i forrige uke ga Rustad-løperen selvtilliten tilbake etter et skuffende VM i Slovenia i januar.
Da ble det litt stang ut for meg. Jeg fikk 4. plass i sprint, og var én meter unna bronsen. Det ville vært morsomt å komme hjem med medalje, sier 19-åringen.
På 10 kilometer klassisk endte han på 31. plass, og ble vraket på stafettlaget og i skiatlon.
NM ble en liten revansj for meg. Jeg viste for meg selv at formen er inne og at jeg kan bedre enn under VM, sier Anders.

Tar innpå

På de individuelle distansene i Steinkjer var det lite å gjøre med Petter Northug.
Junioren som mange mener burde vært i OL var 19 sekunder foran Gløersen på 7,5 kilometer klassisk. Strindheim-løperen var over minuttet foran andremann på 20 kilometer friteknikk. Her kom Anders Gløersen på tredjeplass, 13,2 sekunder fra sølvet.
På 20 kilometer er Northug i en klasse for seg, hvis han ikke har en ekstremt dårlig dag. Men jeg følte jeg matchet ham litt på den korte distansen. Det ble under 20 sekunders forskjell. Mye, men ikke avskrekkende mye i forhold til tidligere, mener Rustad-løperen.

Stafettseier

På avslutningsdagen kom førsteplassen. For tredje år på rad tok Anders stafettgull, og som ankermann fikk han bruk for all spurtstyrke og taktikk for å holde Akershus unna.
Vi var tre lag som vekslet likt på den siste etappen; Oslo, Akershus og Hedmark. Akershus dro i 150 meter, men så gikk løperen til side og ville ikke lede feltet.
Anders Gløersen tok teten, og førte an i rolig tempo. I en lang stigning satte han inn et rykk, og regnet med at Hedmarks løper ikke ville klare å henge på. Taktikken lyktes, og inn på skistadion kom to løpere: Anders Gløersen og Akershus' ankermann, side om side. I en forrykende spurt var Anders Gløersen ett sekund foran i mål.
På Oslo vinnerlag gikk også Joachim Jacobsen fra NTG/ Bækkelagets Sportsklub. Han ble nummer åtte og ni i de individuelle øvelsene.

Sisteårs junior

Årets sesong er den siste i juniorklassen for Anders Gløersen, som allerede har begynt å planlegge neste sesong.
Skiforbundet har ikke et eget rekruttlandslag, men jeg har vært i kontakt med Team Manpower. Der håper jeg å komme inn, men nivået er høyt, forteller Rustad-løperen.
Men først skal han avslutte sesongen som junior. Sprint-NM gjenstår, og neste helg er det norgescup for juniorer på Røros, hvor han leder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.