*Nettavisen* Nyheter.

Tolerant hærverk

Fortellergruppa "FabelAkt" vekket Hauketos tiendeklassingers tolerante tanker til live med sin forestilling Hærverk på Deichmanske bibliotek, Holmlia, i forbindelse med FNs dag for toleranse.

Holmlia:Deichmanske Bibliotek, avdeling Holmlia, har gjort det til en tradisjon å arrangere en årlig toleranseuke i forbindelse med FNs toleransedag den 16.november. I år har blant annet Carpe Diem, ElAxel og fortellergruppa Hærverk gjort sitt for å spre toleransebegrepet blant unge i området.

Vi har gjort dette til en viktig tradisjon, og vi ser at elevene er fornøyde med denne annerledes måten å gjøre ting på. Det er viktig for oss å få frem budskapet om at vi er forskjellige, men at man skal ha respekt for hverandre for det! Det er jo ikke noe mål å være like, forteller avdelingsleder ved biblioteket, Elin Hermansen, mens en av FabelAkts fortellere, Marit Hallen, nikker samtykkende.

Tilgi

FabelAkts to fortellere tok de unge elevene med på en reise i fantasifulle fortellinger fra flere verdensdeler, og med fortellerkunstens gave, sang og innlevelse, ble de to tiendeklassene trukket med inn i en verden av tanker rundt toleranse, tilgivelse og respekt.

Det var veldig gøy at det var flere historier, og vi lærer å respektere og tilgi! Det er veldig viktig å hjelpe hverandre i stedet for å være egoistiske og slemme, forteller flere av elevene etter forestillingen, før de legger til:

Vi visste jo det fra før av også, og det er mye toleranse og respekt blant oss på Hauketo, men det var fint og morsomt å høre historier om temaet, og det får oss til å tenke oss om!

Riktig

Historiene hadde omtrent de samme temaene, men med forskjellige handlingsforløp, og gikk på bruk av vold eller å snu det andre kinnet til. Elevene ble forespeilet komplekse dilemmaer som; er det rett å drepe en for å hindre at flere blir drept, og, er det riktig å ikke ta igjen mot noen som har gjort deg vondt, uten å gi noe fasitsvar. Et viktig poeng for å få de unge Hauketo-elevene til å ta sine egne avgjørelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.