*Nettavisen* Nyheter.

Tolv spillere tatt ut på U16-samling

MS' 94-årgang er meget talentfull, og hele 11 spillere (ett forfall pga. skade) fikk sjansen til å vise seg fram for U16-landslagstrenere i Manglerud ishall i helga. (Bak f.v.) Thomas Narmo (15, keeper fra Rælingen), Anders Olafsen (15, løper fra Høybråten), Christer Coldier Simonsen (15, løper fra Oppsal), Erlend Lesund (14, back fra Mortensrud), Mads Lund Hansen (15, back fra Kampen), Ole Marius Bjørnslett (15, løper fra Årnes), Joacim Svendsen (15, keeper fra Oppsal). (Foran f.v.) Magnus Fischer (15, back fra Manglerud/Abildsø), Kevin Sunstad (15, løper fra Manglerud), Magnus Eriksen (15, løper fra Manglerud) og Kristian Brovoll (15, løper fra Manglerud). BEGGE FOTO: Carina Alice Bredesen

Landslagssjef Espen Sæther berømmer Manglerud Star for arbeidet med talentutvikling.

Klikk på bildet for å forstørre.

MS har to keepere på samling. Her holder Joachim Svendsen (15) fra Oppsal, buret reint under en øvelse.Foto: Carina Alice Bredesen

Klikk på bildet for å forstørre.

U16-landslaget i de norske farger. Foto: Vidar Edvarsen.

MANGLERUD: Av 39 unge og lovende norske ishockeyspillere som var tatt ut til landslagssamling med U16 denne helga, var hele 12 fra MS. Riktignok kunne "bare" 11 delta, i og med at Niklas Baar (løper) måtte melde forfall på grunn av skade.

– MS er uten tvil en av de aller beste, om ikke den beste, på talentutvikling i Norge, roser landslagssjef Espen Sæther.

Treningsvillige

Klubbtrener for -94-årgangen i MS, Steinar Larsen syns det er skikkelig moro at så mange av hans gutter er aktuelle for U16-landslaget.

– Klart det er moro. Det er en meget talentfull årgang, som er veldig treningsvillige og ivrige. De vil virkelig jobbe for å bli noe, sier Larsen.

Dyktige trenere

– Hva er det MS gjør som er så riktig?

– Det har vært avgjørende at spillerne hele veien har hatt dyktige trenere, som kan ishockey og som har spilt selv, sier Larsen.

Og det som startet med vakling og bruskasser på hockeyskolen, kan nå være starten på en karriere som profesjonell ishockeyspiller for de unge og lovende MS-gutta.

– Det er noen spillere her som kan bli riktig gode. Men det beste med denne årgangen er at den er meget jevn, på et høyt nivå, sier Larsen.

Kvalitetstegn

Av de 12 spillerne som var tatt ut til helgas samling i Manglerud ishall, er to keepere, fire backer og seks løpere.

Og de fleste er fra manglerudområdet. Men det er også et stadig tilsig av spillere, fra blant annet Ski og Nes.

– Det er også et kvalitetstegn, spillerne går jo dit de mener de kan utvikle seg best mulig, sier Larsen.

Av de 39 spillerne på samling i helga vil nærmere 25 spillere bli tatt ut i den endelige U16-troppen som skal bryne seg på internasjonal motstand.

– MS-spillerne har levert sterke og gode søknader om å bli med i troppen, sier landslagssjef Sæther, som ikke kan si noe mer om uttaket foreløpig.

– Vi vil nok ha klart et uttak i løpet av fjorten dager, sier han.

Da venter Nordisk cup i Aalborg før jul, samt en firenasjonersturning på nyåret.

– Gøy

Magnus Fischer (15) fra Manglerud/Abildsø, er en av MS-spillerne som har fått prøve seg på U16.

– Det er moro. Vi har hatt veldig bra treninger, og det er gøy at så mange fra MS er med, sier MS-backen.

Hans drøm og ambisjon er å komme så langt som mulig.

– Jeg skal gi alt for å bli tatt ut, og for å bli så god som mulig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.