RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tom Egeland står opp for Groruddalen

Krimforfatter Tom Egeland slår et slag for Groruddalen i sin blogg.

GRORUD: – Noen ganger, når jeg blar opp i en avis eller kikker på et nyhetsinnslag på TV, får jeg inntrykk av å bo i en forslummet getto (…). Men når jeg kikker ut av stuevinduet mitt ser jeg snødekte grantrær, jeg ser småfugler som vipper på greinene på epletrærne, jeg ser trivelige naboer som måker snø og slår av en prat over gjerdet, skriver forfatteren bak ”Lucifers Evangelium” og ”Fedrenes Løgner”.

Bakgrunnen for innlegget var FrPs forslag om å rive blokker i Groruddalen for å gi plass til småhus. Egeland tvitret flere meldinger om hvor håpløst forslaget var, og ble spurt av VG om å skrive en kronikk om Groruddalen.

– Da FrP til slutt bestemte seg for å trekke forslaget, sluttet vi også å riste på hodene våre, skriver han.

Å bo i en myte

Tom Egeland har bodd i Groruddalen i femti år, og er stolt av det. Han mener at folks forestilling om området er en myte – og en sannhet – på samme tid.

– Her har jeg bodd i 50 år, så det er klart dette ikke er nye tanker for meg. Jeg bodde jo her den gang på 70-tallet da Groruddalen begynte å få sitt dårlige rykte, delvis på grunn av Stovnerrapporten, men sikkert av andre årsaker også, sier Egeland til Lokalavisen Groruddalen.

Han minner også leserne om at Groruddalen ikke er en bydel, men han er likevel ikke helt sikker på hva det er.

– Groruddalen er kanskje en region i byen? Eller en bydel, men ikke i administrativ forstand? Groruddalen består av lokalsamfunn som har ”Groruddalen” som felles identitet, men som først og fremst forholder seg til sitt eget nærområde, sier han.

Mange fordommer

Tom Egeland mener mediene har mye av skylda for det negative bildet av Groruddalen. Likevel tror han ikke folk som bor der bryr seg så mye om det.

– Jeg tror ikke det betyr så mye at det skrives negativt om Groruddalen, utover det at vi føler oss stigmatisert. Det er mange fordommer mot Groruddalen, men jeg tror mange her bare rister på hodet over den negative omtalen, forteller krimforfatteren.

Les hele bloggen på tomegeland.blogspot.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere