RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tom-Espen Møller: En politiker ute av fokus

Parkeringsproblemene på Sørbråten har nådd nye topper denne vinteren. Helse, liv og sikkerhet har blitt satt til side når byens beboere ønsker å nyte de flotte skiløypene Oslomarka har å tilby. Parkering langs veibanen, i oppkjørsler, midt i stikkveier og kloss inntill beboernes inngangsdører har forekommet. Dagens løsning fungerer dårlig og så langt jeg kan registrere er alle enige i dette.

Tom-Espen Møller forsøker i sitt innlegg i Nordre Aker Budstikke å ta til orde for å "Legge til rette for skiløping fra Movatn". Han foreslår at beboerne på Sørbråten skal legge til rette for de parkerende ved å opprette parkeringsplasser som ikke hindrer ytterligere biltrafikk. Videre foreslår han at beboerne skal sette opp parkeringsautomater og kreve inn parkeringsavgift for å dekke sine utgifter. På sikt ønsker han å bygge en større utfartsparkering på Movatn stasjon. Et miljøvennlig forslag om å satse på økte togavganger til Movann/Nittedal sabler han ned fordi "det krever planlegging av skituren". Møller ser også sitt snitt til å foreslåe en avvikling av skjøytebanen som er anlagt ved idretsplassen slik at parkeringsmulighetene blir bedre.

Tom-Espen Møller, din argumentasjon, din evne til å forstå problemstillingen og ditt forsøk på å finne en løsning har jeg store problemer med å ta seriøst. I beste fall må dine innspill og engasjement karakteriseres som politisk svada. Dine innspill virker provoserende for lokalbefolkningen, men det er enda sørgeligere at de ikke løser parkeringsproblemene for de som ønsker å rusle en tur på ski i marka.

Du har fått friske svar på ditt innlegg, både på trykk i avisen og på nettsidene til Nordre Aker Budstikke. Dine løsningsforslag angripes fra flere hold, men samtidig lanseres flere gode forslag til løsning på parkeringsproblemene. Forslagene som tar til orde for å forsterke parkeringen på Skar og Movassbekken ser ut til å være godt likt blandt. Det samme gjelder forslaget om å sette opp ekstratog frem til Movatn/Nittedal i helgene. Disse forslagene kan gjennomføres raskt og krever minimalt av ressurser. Preparering av en løype fra Movassbekken til Movatn stasjon vil være kronen på verket og løse alle utfordringer.

Torsdag 12. februar velger Tom-Espen Møller å publisere nok et leserinnlegg. Under overskriften "Bor bygdedyret ved Movann" deler han ut sleivspark i øst og vest. Sissel Sypriansen utnevnes (feilaktig!) til talsperson for alle beboere på Sørbråten. Trafikketaten beskyldes for å ha satt opp parkering forbudt skilt uten grunnlag og upassende bøtlegging av skigåere som parkerer ulovlig. Videre velger Tom-Espen Møller å karakterisere alle beboere på Sørbråten som "Bygdedyr" som forsøker å forsvare sitt revir.

Jeg vet ikke hva et Bygdedyr er, men jeg kjenner umiddelbart på kroppen at jeg ikke liker dette utspillet fra lokalpolitikeren Tom-Espen Møller. Jeg forsøker å finne noe positivt ved denne karakteristikken, men jeg klarer det ikke. Du kunne likesågodt brukt overskriften "Bygdetullingene på Movatn". Dette passer seg ikke!

Ditt forslag om at beboerne skal opprette, merke opp og tilgjengeliggjøre parkeringsplasser lar seg vanskelig gjennomføre. Forslaget om at det skal organiseres en pareringsvaktordning er rett og slett bare dumt. Jeg skal frastå fra å karakterisere ditt forslag om å fjerne barnas skøytebane til fordel for ditt behov for å kjøre bil så langt inn i marka som mulig.

Så til din argumentasjonsmessige dessert: Ditt forslag om utbygging av en stor utfartsparkering på Movann. Har du kikket på kartet Tom-Espen Møller? Har du besiktiget området? Ettersom løsmasser er nærmest fraværende i området vil dette medføre en enorm utsprengning av fjellmasser og tilhørende planering av terrenget. Ønsker du virkelig å gjennomføre et slikt inngep i Oslomarka? Alt sammen bare fordi du er en latsabb som ikke gidder å parkere på Movassbekken eller ta toget! Åh nei, det glemte jeg det krever jo at du planlegger skituren din... Jeg gremmes!

Tom-Espen Møller, jeg synes det er trist at en lokalpolitiker blir så til de grader avkledd i en offentlig debatt. Du står naken tilbake etter dette. Hvor er din troverdighet som politiker?

For ordens skyld: Jeg bor ikke på Sørbråten, men starter ofte skituren fra Skar innerst i Maridalen.Terje Olaussen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere