*Nettavisen* Nyheter.

Tommelen opp for arbeidsuka

Beate Auke, Kari-Lise Olsen og Gisle Andre Unum. Fra venstre nederste rekke: Nora Stai, Kristin Nesse Thue, Maria Buch, Håkon Ringdal, Andreas Vestre og Emil Brevik.

8.-klassingene på Kastellet skole hadde jobbdag tirsdag og fredag denne uka. Jobbene varierte fra vaktmester til stylist.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beate Auke, Kari-Lise Olsen og Gisle Andre Unum styrer opplegget til elevene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevene storkoste seg i solskinnet med lunsj.

Klikk på bildet for å forstørre.

Maja Hansen, Gina Sande, Anne Marie Alm koser seg som barnehagetanter

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevene hos Nordstrands Blad.

KASTELLET: Tre av elevene, som hadde valgt yrket journalist, besøkte sine medelever på Gjensidige og Kongsveien barnehage. Vi tre er Malene Helsem, Truls Holmström og Eirik S. Jørgensen.

Vi besøkte først våre medelever som var utplassert i Gjensidige på Lysaker. Da vi kom var elevene opptatt i møte. Øystein Høydalsvik var i gang med å fortelle om hva bedriften gjør og var ivrig i tonen da han snakket om reklame på nettet. Han lærte dem om den enorme bedriften med over 3000 ansatte fordelt over hele Skandinavia. Elevene var veldig engasjerte og stilte spørsmål angående temaet.

Etterpå var det klart for lunsj. Ett par hundre ansatte satt både ute og inne mens de spiste. Elevene fra Kastellet ble påspandert mat og storkoste seg i solen. Mens de spiste stilte vi noen spørsmål angående jobben.

Likte frisørsalongen

Alle syntes jobben var morsom og de var overrasket over hvor mye de hadde lært på den korte tiden. Foreløpig hadde de fått en omvisning på arbeidsplassen av Gisle Andre Unum og Kari-Lise Olsen.

Begge var overrasket over hvor entusiastiske og hyggelige elevene hadde vært, og gledet seg allerede til neste gang. Elevene var begeistret over hvor mye forskjellig det var i bygget.

Spesielt ble de opphengt i gymsalen og frisørsalongen. De avsluttet med å si at dette var en jobb de kunne tenke seg i fremtiden.

Populære hjelpere

Nestlederen i Kongsveien barnehage, Ronny Løken, forteller at han liker å få litt ekstra hjelp. Det er noe han tror barna setter pris på. Småbarna synes nok det er stas å ha ungdommer på besøk. Litt avveksling er alltid bra for barna, mener han.

- Selv om jeg ikke er så mye sammen med barna selv, tror jeg at de trives med andre lekekamerater. Ungdommer er ikke like små som dem selv, men de er heller ikke like store som voksne, sier han.

Han forteller også at barnehagen fokuserer mye på å forberede barna til skolen. De har mange lesestunder og matteleker. Da han får spørsmålet om hva han synes om elevene, svarer han med stort smil at han mener at de har klart seg veldig fint.

- De har masse tålmodighet, og er flinke med barna.

Det er de tre unge jentene Anne Marie, Maja og Gina (13) han skryter av. Med barn i klynger rundt seg hele tiden, synes jentene at det til tider er slitsomt å jobbe med småbarn.

Men selv om det kan være slitsomt, synes Anne Marie det er koselig og fint å jobbe i barnehage. Dette bekrefter Gina med ett barn i hver hånd, mens Maja legger til at barna er i hundre hele tiden. Jentene har for det meste lekt, spist og passet på barna.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.