Gå til sidens hovedinnhold

Tømmerås alene

Galleri Haaken i Lille Frogner allé 6 viser sin første separatutstilling med Øystein Tømmerås.

Frogner: Tømmerås, som er født i 1976, er vokst opp og bor i Oslo. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi mellom 2000 og 2004. Tidligere i år ble han tildelt Weidemannstipendet og neste år skal han ha en stor separatutstilling i Stenersenmuseet. Det er første gang han har en separatutstilling hos Galleri Haaken og kunstneren uttaler selv om utstillingen:
- I flere av maleriene tar jeg utgangspunkt i collager som først er montert sammen digitalt. Jeg tar ulike motiv og gjør utklipp av enkeltelementer til å sette sammen nye scenarioer. Dette bruker jeg så som forelegg for maleriene. Jeg blander egne fotos med funnet og lånt materiale. Maleriene i serien IMG20070331 # 1-4 tar utgangspunkt i to fotografier, som er lagt over hverandre og inkorporert slik at de fremstår som ett motiv.
Meningen er å skape et fokus i billedflaten som veksler mellom de to opprinnelige motivene samt mellom abstrakte og realistiske felter. Slik har jeg ønsket å fange noe av vrimmelen rundt oss, for eksempel i møtet mellom mennesker, byens arkitektur eller reisen fra A til B. Utstillingen starter 21. november og går til 16. desember.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene