RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tommy Jakobsen vurderer Furuset

Landslagskaptein Tommy Jakobsen skal spille neste sesong i Østerrike. Deretter vil han hjem til Norge. Furuset hockey står høyt på ønskelista.

Graz: Landslagskaptein i ishockey og Furuset-gutt Tommy Jakobsen har spilt som proff i Tyskland de siste ti årene. Nå er han aktuell for østerrikske Graz 99ers. Neste års sesong skal samtidig være den siste som utenlandsproff. Jakobsen vil nemlig tilbake til Norge.
- Jeg ønsker å spille i Oslo- området til jeg er 40 år, sier Jakobsen.
Jakobsen har signert en toårskontrakt med laget som ligger nederst i den østerrikske eliteserien.

Furuset neste?

Jakobsen ble landslagsspiller i 1990. Siden den gang spilte har han rundt 90 kamper med det norske flagg på brystet. Nå ønsker 35-åringen å rette nesen hjem. Da er moderklubben Furuset et av alternativene.
- Jeg har ennå ikke vært i kontakt med noen der men er åpen for alle tilbud, sier Jakobsen.
Tommy Jakobsen er en av flere store spillere som ble utviklet på Furuset. Han spilte sammen med Petter Salsten og Ole Eskild Dahlstrøm som i sin tid kom opp på seniorlaget fra Furusets egen hockeyskole. Jakobsen dro fra Furuset i sesongen 1992/1993, men er fremdeles i kontakt med folk fra den gamle klubben.
- Det er mange nye navn der men det er fremdeles folk som jeg kjenner i klubben. Jeg har kontakt med enkelte personer på Furuset.

Venter på tilbud

Selv om han vokste opp på Furuset er det fremdeles uklart om det blir noe retur til gamle trakter.
- Jeg ønsker å spille i Oslo-området. Akkurat nå venter jeg på det beste tilbudet fra noen av Oslo-lagene. Ingen er utelukket i øyeblikket, sier Jakobsen.
Tommy Jakobsen spilte sin første sesong for seniorlaget på Furuset i 1985/86. Han var med på laget da Furuset ble Norgesmestere i 1989/1990 sesongen. Tommy Jakobsen ble også beste norske spiller under OL-turneringen i Albertville i 1992.

Ønskes velkommen

Furusets trener Aki Mykkänen mener at en spiller som Jakobsen er mer enn velkommen på Furuset.
- Hadde det vært opp til meg ville jeg hatt ham inn på laget med en gang. Selvsagt står det litt på økonomi og hva vi kan tilby en spiller som ham.
Mykkänen mener at landslagskapteinen er en spiller med høy status og mye rutine.
- Han er en fantastisk spiller med utrolig mye erfaring. Han kan bidra med mye på Furuset som spiller, men også etter avsluttet karriere, sier Mykkänen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere