RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomt senter

Tre måneder etter byråd Grete Horntvedt klippet snoren under åpningen av Romsås senter, minner senteret litt om en spøkelsesby. Butikklokaler er tomme, og det er få kunder i det fullrenoverte senteret.

Romsås: Det har kommet noen få butikker i de nye lyse lokalene, men potensielle leietakere har ikke akkurat strømmet til senteret etter åpningen 4. november i fjor.
Vi hadde håpet på at det skulle gå litt fortere, men vi har jo ikke gitt opp enda etter tre måneder i drift. Grorud senter var ikke fullt utleid før etter et år, og nå er det venteliste for å komme inn der, forteller eiendomssjef Anders Olaussen i Kjøpesenter Holding AS som driver senteret.
Dyrt
Azhar Iqbal driver matvareforetningen "Prime Food" på senteret, og har vært der siden åpningen. Han forteller at det er vanskelig å få ting til å gå rundt med høy husleie og liten omsetning.
Det begynner å bli litt mer mennesker, men når alle disse lokalene står tomme på grunn av høy leie så er det vanskelig, sier Iqbal.
Han forteller om mange butikker som har stengt fordi de ikke greide husleien. Tidligere eier av Jasmine blomster, som ikke ville ha navnet sitt i avisen, er innom Iqbal for å handle. Selv måtte han legge ned i desember etter at husleien ble for mye.
Det var veldig få kunder og med den høye husleien klarte vi det ikke, sier han. Begge mennene forteller at de prøvde å ta opp saken med senterledelsen, men fikk beskjed om at det for tidlig å sette ned husleien, og at de måtte smøre seg med tålmodighet.
Men selv om mange butikkeiere har problemer med å holde det gående på Romsås senter har "Asian Kitchen"-eier Hoa Thi Nguyen vært fornøyd med resultatene. Nguyen åpnet sin asiatiske restaurant for circa en måned siden og forteller at kundestrømmen har vært bra så langt.
Vi har det ganske travelt om ettermiddagene, og vi har gjort det bra hittil og håper vi kan bli her på senteret, sier hun, og legger til at hun ikke har opplevd husleien som for høy.
70 prosent
Det er nå 11 butikker på senteret som enten har åpnet eller skal åpne snart, og dette utgjør 70 prosent av utleibart areale. En bingo, en skredder og en pub er tre av bedriftene som kommer til å åpne i nær fremtid.
Anders Olaussen forteller at stengningen av T-banen skapte ekstra forsinkelser i begynnelsen. Linje 5 var stengt i flere måneder da deler av en tunnel raste ned mellom Tøyen og Carl Berner. Senteret fungerer som en av hovedinngangen til t-banen og da trafikken der stoppet opp var det færre som tok turen om senteret for å gjøre sine ærend. T-banen åpnet igjen i desember, og Olaussen håper dette kan skape litt mer trafikk fremover.
Han forsikrer også om at det tar tid å få en slik nysatsning på beina, da det tar tid før folk å forandre vanene sine. Olaussen ser for seg at senteret kan bli et trekkplaster for folk som er ute etter å handle inn basisbehovene.
Vi lever selvfølgelig av blant annet husleien, og ønsker å få en god miks av butikker på senteret, men vi vil ikke ha senteret fullt til en hver pris, vi vil ha den riktige sammensetningen av butikker, sier Olaussen.
Vi er ser ikke for oss at dette blir et senter hvor folk kjøper julegavene sine på eller holder til når det blir kaldt. Vi vil heller ha et senter folk kan få det de trenger av dagligvarer og andre ting til hverdagsbehovet.

Jeg må kjøre taxi for å få ting til å gå rundt.
Azhar Iqbal, eier av "Prime Food" på Romsås senteret
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere