Tomten minus Røa trivselsbad = 0 kr.

Utbygger betaler ingenting for tomten hvor fire blokker skal bygges. Røa trivselsbad er prisen, men hva er da prisen?

Røa: Utbygger som skal bygge fire boligblokker med 60 leiligheter nedenfor Samfunnshus Vest betaler ingenting for tomten. De må forplikte seg til å bygge Røa trivselsbad med blant annet et svømmebasseng på 25 meter og åpent for allmennheten. Tomten eies av Oslo kommune og taksten for tomten er ukjent. Allerede i 1969 vedtok Oslo kommune at tomten skulle ha svømmehall. I disse dager forhandler Finvold Prosjekt Consult med Oslo kommune.
- Hvor mye Finvold må betale er avhengig av flere ting. Det ene er prisen på selve badeanlegget og hvordan dette blir utformet. I tillegg må Finvold forplikte seg til å drifte selve badet. Erfaringsmessig går slike bad i minus. I tillegg må tomteverdien vurderes ut fra muligheten til å bygge boliger på tomten. Vi har regnet på totalprosjektet og kommet til at verdien på tomten er pluss/minus null. Det er i tillegg avholdt to takster som støtter denne vurderingen, sier kommunikasjonssjef Oscar Halvorsen i Eiendom- og byfornyelsesetaten.
Tomten har ikke vært ute på det åpne markedet.
- Hovedregelen er at det skal være et salg i det åpne markedet etter en budrunde. Dialogen her har kommet i gang etter initiativ fra Finvold. På bakgrunn av forhandlingene vil en anbefaling sendes til byrådet. Før et vedtak om et eventuelt salg vil også bystyret gjøre en samlet vurdering av prosjektet. Det har ikke vært andre aktører inne i bildet, sier Halvorsen.
Han vil ikke si noe om hvor mye det nye badet er verdt i forhold til om Oslo kommune selv skulle stå for utbyggingen.
- Vi er fortsatt i en forhandlingssituasjon og vil ikke gå ut med detaljer. Dette vil komme frem når saken skal fremmes politisk, sier Halvorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.