*Nettavisen* Nyheter.

Topp å løpe rett opp

Motbakkeløp er i vinden som aldri før. Nå håper arrangørene av "Tryvann Opp" at Oslo-folket også henger seg på den nye trenden.

Tryvann: I fjorårets utgave av løpet, som var første gang et motbakkeløp ble arrangert i hovedstaden, stilte 332 løpere på startstreken. Nå tror Christian Prestegård, markedsansvarlig for Tryvann Opp og leder i friidrettsforbundets motbakkeløputvalg, at rekorden blir knust når startskuddet går for løpet på Midtstuen stasjon førstkommende lørdag.
Vi håper på 1000 deltakere. Mens jobbebølgen har hatt en liten nedtur, har motbakkeløp nesten blitt en nasjonal folkebevegelse, mener Prestegård.

Natur og psykologi

Det var i 2002 motbakkeløp for første gang sto på programmet i Norge. Og motbakkeløp-eventyret startet i Sogn og Fjordane.
Skåla var det første løpet i Norge. Det er nå blitt aller størst av alle motbakkeløp i hele Europa, forteller Prestegård.
Flere løp kom til allerede samme år, men først den siste tiden har det virkelig eksplodert med arrangementer innen løpsarten.
Nå er det 55 løp i Norge. Utviklingen har vært ekstrem, understreker Prestegård.
Han tror det er mange grunner til at motbakkeløp er blitt en "hit".
Det er hele opplevelsen som teller. Mens man gjør alt for å komme til topps, opplever man en herlig natur. Og å komme til mål på et fjell-løp er en utrolig god følelse. Det er mye psykologi i dette.

Utsikt ved målgang

Prestegård håper motbakkeløp blir det største arrangementet innen kondisjonsidrett i framtida, men han understreker at han ikke vil se gateløpene dø helt ut.
Nei, det vil jeg ikke. Og Oslo trenger absolutt et stort gateløp igjen, selv om jeg tror motbakkeløp er fremtiden.
Prestegård tror årets Tryvann Opp blir et storslagent arrangement. Med 5,4 kilometer i skogen på beste vestkant, blir det mange flotte ting å se på vei mot toppen som ligger 303 høydemeter over startpunktet ved Midtstuen stasjon. Blant annet passerer man Gratishaugen, Kong Olav-statuen, Holmenkollen kapell og Frognerseteren på vei opp til Tryvannstårnet (528 m.o.h.).
Og når du da kommer til topp venter et 360 graders utsyn over hele Oslo, Oslofjorden og Nordmarka. Dette blir en fantastisk opplevelse for folk, tror Christian Prestegård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.