RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Topp bildekvalitet

Dell-skjermen kan skilte med spesifikasjoner fra øverste hylle.

HARDWARE.NO: Hvorfor skal du betale 2,5 ganger så mye for en skjerm som tilbyr et bilde i samme størrelse? Bildekvaliteten er svaret, ikke overraskende. Bildekvaliteten avgjøres i hovedsak av hvilket panel skjermen er bygget på, og kvaliteten på dette og tilhørende komponenter.

De billige TN-panelene har florert markedet de siste årene. De koster lite, men de henger ikke med når det gjelder god bildekvaliten. Ofte er det bakgrunnsbelysningen alene som ødelegger mye.

Les også vår test av HP 2710m - Meget prisgunstig 27-tommer 

I dyreste laget

Dell U2711 er uten tvil en skjerm som i seg selv er meget god på flere punkter. Bildekvaliteten er i toppsjiktet, oppløsningen er god, selve skjermen er en solid og massiv enhet, samtidig som den tilbyr et hav av tilkoblinger.

Vi er inneforstått med at det virkelig koster å være kar, men denne skjermen koster etter vår mening fortsatt litt for mye.

Skjermen benytter et IPS-panel, noe som kan tilby meget god bildekvalitet til en overkommelig pris. Dell viser oss her i det minste en skjerm med bildekvalitet i det øverste sjiktet.

Enheten høster poeng på samtlige punkter, alt fra sortnivå til hvitbalanse er som ønsket.

Alle standarder på plass

Skjermen byr på noe etterslep, men vi ser ikke på dette som et problem. Ja, skjermen har mer etterslep enn de raskeste produktene på markedet, men det betyr ikke at dette er et problem. Vi føler at pikslene bytter farge med en hastighet som er god nok.

Når det gjelder signalforsinkelsen har vi ingen nøyaktige målinger, men etter ha benyttet skjermen i flere timer til spilling, opplevde vi ingen problemer.

På tilkoblingsfronten har Dell virkelig gjort jobben. Så godt som alle standarder er på plass, inkludert både HDMI og Displayport. En USB-hub og minnekortleser er også inkludert, noe man alltid vil ha bruk for.

Kvaliteten koster

Det er ikke tvil om at dette er en kvalitetsmessig god skjerm. Dell U2711 leverer varene, men vær forberedt på at du må åpne lommeboka mer enn vanlig. 7500 kroner er ikke den drøyeste prisen vi har sett, men den er høy nok.

Kolossen Dell UltraSharp 3008WFP koster en god del mer, men når du først åpner lommeboka får du noe av det absolutt råeste på markedet.

Vi skjønner at fåtallet vil bruke så mye penger på en skjerm, og vil derfor rette blikket mot Samsung Syncmaster T260. Denne kan ikke tilby like god bildekvalitet, men for 3000 kroner mener vi den er mer enn god nok, og gir deg betydelig mer for pengene.

Men, skal du ha det lille ekstra, blir U2711 valget. Den er tross alt utrolig god på både bildekvalitet og funksjonalitet.

Les hele testen av Dell Ultrasharp U2711 på Hardware.no

Les også disse testene:

Dell Ultrasharp 3008WFP - Størst og best

Samsung Syncmaster T260 - Design fremfor bilde

 Les også disse sakene:

Test: Keysonic KSK-6001ULEX - Kompakt fingersnaks

Nå kan du teste Internet Explorer 9

Tror håndskriften vil dø ut

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere