RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppen av Kanariøyene

For den som er villig til å ta beina fatt, kan Kanariøyene by på langt flere høydepunkt enn fine badestrender.

Jeg synes det er trist. Nesten alle som kommer hit, reiser herfra uten å ha sett annet enn strand og hav. Men Gran Canaria har så mye mer å by på! Høye fjell, frodige daler, koselige små landsbyer... ramser resepsjonisten på hotellet vårt på Gran Canaria, Alejandra Lopez opp.

Vi følger oppfordringen hennes, og reiser oppover dalene, hvor mandeltrærne blomstrer og vegetasjonen blir grønnere og tettere jo lenger man kommer fra salt sjø og sviende sol. Før skog igjen erstattes av stein, og vi kommer opp til Roque Nublo, guanchenes hellige fjell, et fjell med verdens høyeste basaltmonolitt der man i klarvær har godt utsyn over både Gran Canaria og naboøynene.

Så går ferden på bratte svingete veier, tvers over til andre siden av øya og opp i Agaete-dalen, hvor man etter en steil tur på hyggelig sti kommer opp til en hulelandsby, hvor hus i flere etasjer er hugget rett inn i fjellveggen og lokalbefolkningen hilser "buenos tardes".

Ved å gå på tur får man et helt annet inntrykk av Kanariøyene. Man får se menneskene, naturen og kulturen på nært hold, får oppleve noe annet enn det som er laget for turister, sier Anita Løvland, som sammen med ektemannen Birger har skrevet boka "Turguide til Kanariøyene".

Hun mener Kanariøyene kan by på både vakker natur, fine landsbyer og gamle ferdselsveier med spennende historie.

Som helsearbeider vet jeg dessuten hvor viktig det er å bruke kroppen. På Kanariøyene kan man gå tur hele året, uten å hindres av isdekte veier og vintersnø, sier hun, som ønsket å skrive en turguide på norsk fordi hun på sine turer stort sett møtte tyskere, nederlendere og engelskmenn ikke nordmenn.

Det er ingen grunn til å bare ligge på stranda selv om man er på sydentur. Spanske myndigheter ønsker å spre turismen så turstiene begynner å bli godt merket, og man har fått flere landlige overnattingssteder, såkalte casa rurales, forklarer hun.

Så får man heller hvile støle bein på myk sand med god samvittighet etter å ha besteget et kanarifjell eller to.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere