Toppers på Oppsalhjemmet

FORNØYD: Gunnar Steinsrud (midten) stortrives på Oppsalhjemmet. Her omkranset av Knut Strøm-Larsen (f.v.) fra Oppsalhjemmets venner/Østensjø Røde Kors, kulturleder Wenche Christensen, daglig leder Riikka Aubert, Tor Engebretsen fra Bryn Lions og pårørende Gunvor Brøter.

FORNØYD: Gunnar Steinsrud (midten) stortrives på Oppsalhjemmet. Her omkranset av Knut Strøm-Larsen (f.v.) fra Oppsalhjemmets venner/Østensjø Røde Kors, kulturleder Wenche Christensen, daglig leder Riikka Aubert, Tor Engebretsen fra Bryn Lions og pårørende Gunvor Brøter. Foto: ALLE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Oppsalhjemmet er det fjerde triveligste sykehjemmet i hovedstaden.

Klikk på bildet for å forstørre.

SLITT: Det ytre på Oppsalhjemmet er ikke så mye å skryte av, men ifølge brukerundersøkelsen blant beboerne er bygningen likevel full av varme og omsorg. Skiltet med Cafe Livslyst vitner om det.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRIVES: Ritva Nybekk har jobbet på Oppsalhjemmet i fem år og trives godt.

Klikk på bildet for å forstørre.

IMPONERT: Jan Tore Sanner (H) gratulerte de ansatte på Oppsalhjemmet med resultatet av brukerundersøkelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

FEIRET: Ansatte og gjester fikk kake.

Klikk på bildet for å forstørre.

GRATULERTE: Øverste sjef i Norlandia Care, Hilde Britt Mellbye, kom til Oppsalhjemmet for å gratulere sine ansatte med de gode resultatene i brukerundersøkelsen til Oslo kommune.

OPPSAL: På få år har Oppsalhjemmet rykket opp fra 30. plass til fjerdeplass i Helseetatens brukerundersøkelse om trivsel hos beboere på Oslos 54 sykehjem.

SE RANGERINGEN AV SYKEHJEMMENE I FAKTABOKSEN– 90 av våre 152 beboere har svart. Det er flott, for det betyr at vi kan legge mer vekt på resultatet enn med lav svarprosent. 80 prosent svarer at de i svært stor grad er fornøyd, sier daglig leder Riikka Aubert stolt.

LES MER OM UNDERSØKELSEN PÅ SYKEHJEMSETATENS NETTSIDER

Målbevisst satsning

– Vi scorer høyt både på trivsel, trygghet, måltider, hjelp, aktiviteter, kultur og at ansatte er lydhøre og høflige. Det er gledelig siden vi har jobbet målbevisst med disse områdene, sier Aubert.

– Nå er det viktig at vi ikke lener oss tilbake, men jobber videre. Vi er ikke helt i mål, vi må bli bedre på selvbestemmelse og brukermedvirkning, sier hun.

Feiret med kake

Nylig var det feiring av fjerdeplassen og at sykehjemmet har hatt den største økningen i generell tilfredshet fra 2010 til 2011. Oppsalhjemmet driftes av Norlandia Care, og toppledelsen tok seg tid til kakespising og å rose lokal ledelse og ansatte.

Takket frivillige

Både toppledelse og Aubert påpekte at mange gode hjelpere bidrar til det gode resultatet.

I tillegg til at Oppsalhjemmet har egen kulturleder, bidrar frivillige i Oppsalhjemmets Venner, Bryn Lions, Kiwanis og Østensjø Røde Kors stort når det gjelder aktiviteter og underholdning. Alt fra musikalske hyggetreff og rullatorrace til bingo, turer, dans og quiz står på det rikholdige programmet.

– Innsatsen deres er fabelaktig, roste Aubert.

Viktig arbeid

Finanspolitiker Jan Tore Sanner (H) fra Stortinget var invitert gjest og sa at det å ta vare på de eldre er noe av det viktigste man kan bruke penger på.

– Kommunen og private kan lære av hverandre. Jeg vil gratulere alle hverdagsheltene som skaper den gode omsorgen her, sa Sanner.

Oppsalhjemmets Venner sa at trivselen har gått oppover etter at Norlandia overtok, og takket for godt samarbeid.

– Vi gjør jo ikke dette helt uselviske. Vi blir stadig eldre, og selv har jeg siktet meg inn mot det fine hjørnerommet, sa Knut Strøm-Larsen med glimt i øyet.

FLERE SAKER OM OPPSALHJEMMET:

Svingte seg i dansen

Endelig ja til mer omsorg på Oppsal

Refser byrådet for sykehjemsplan

Oppsalhjemmet skal pusses opp

Rullatorrally på Oppsal

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.