*Nettavisen* Nyheter.

Toppklubben Vidar

Sondre Nordstad Moen (f.v.), Rolf Steier, Øystein Sylta og Sindre Buraas danner "Team Toppløp".

Sportsklubben Vidar har en unik historie. Nå ser det nesten lysere ut enn noen gang for friidrettsklubben fra Majorstuen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Folake Akinyemi har meldt overgang til Vidar i vinter.

MAJORSTUEN: Vi har en veldig god stall nå. Det er i alle fall 20-25 utøvere hos oss som satser hardt på friidrett, sier daglig leder i Vidar, Jasper Buitink.

I vinter er en allerede solid stall blitt styrket ytterligere. Blant annet har de unge langdistansetalentene Sondre Nordstad Moen (18) og Sindre Buraaass (19) kommet til. De danner satsingslaget "Team Toppløp" sammen med Rolf Steier og Øystein Sylta.

I tillegg har blant annet Vidar skaffet seg sprinttalentet Folake Akinyemi og hinderkometen Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Gode på å arrangere også

Det er morsomt å ha mange talenter med stort potensial. Vi er nok absolutt i norgestoppen med tanke på antall topputøvere, mener Buitink.

Vidar er også blant de beste på arrangementsbiten. Oslo Maraton er blant de store løpene Majorstuen-klubben avvikler.

Nettopp arrangementene gjør så vi genererer midler til den sportslige satsingen, sier Buitink.

Det gode tilbudet gjør at Vidar er en attraktiv klubb for hardtsatsende utøvere.

Det er mange utøvere som ønsker å komme til oss. Mange av dem er fra mindre klubber og ser etter hvert at tiden er inne for å gå til en større klubb, og hos oss blir alle fulgt opp veldig godt, sier Buitink.

Satser mot EM

Vidars daglige leder ser frem mot en spennende sesong. Han håper så mange som mulig av klubbens utøvere kan hevde seg internasjonalt i år.

Det er mange som viser fin progresjon, og det er flere ungdomsmesterskap i år som mange kan delta i. Det er junior-EM i Serbia og U23-EM i Litauen. Men det store målet på sikt er neste års EM i Barcelona, forteller Jasper Buitink.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.