RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppscoreren avslører drømmeovergangen

Brennhete Vidar Örn Kjartansson (24) er på «alles» lepper om dagen. Fotballeksperter og agenter vil ikke taksere islendingen, men supporterne mener han ikke bør forlate klubben for under 30 millioner kroner. Se VIF-angriperen avsløre favorittlaget i videovinduet ovenfor!

Vålerengas spydspiss er blitt en notorisk målscorer for Kjetil Rekdals mannskap denne sesongen. 24-åringen står bokført med 18 mål på 18 eliteseriekamper. 

– Jeg forsøker å score mål for hver kamp. Hvis jeg tenker for mye på overgangsryktene, vil de trolig påvirke meg. Jeg fokuserer bare på å spille bra for Vålerenga og score mål, sier Kjartansson til dittOslo, men innrømmer en overgang til favorittlaget er drømmen.

– Å spille for Arsenal på Emirates ville vært alle tiders. Det er nok ganske urealistisk, men man vet aldri i fotball, sier Kjartansson.

Har imponert Tjærnås

Fotballekspert Lars Tjærnås har rukket å bli full av beundring, etter å ha sett 24-åringen - i sin første sesong i norsk fotball - skyte VIF inn i medaljestriden.

– Kjartansson er en ganske sjelden kombinasjon av å være vanskelig å spille mot, og enkel å spille med. Dette fordi han både jobber hardt, har god fysikk og samtidig er klok i bevegelsene. Han minner en del om Heidar Helgusson, sier den tidligere VIF-treneren til dittOslo.no når vi ber ham om å sammenligne Kjartansson med andre fotballspillere.  

– Ikke klar for de store ligaene

Den tidligere Lillestrøm-spissen, Helgusson, gikk som kjent til Watford fra Åråsen for 20 millioner i januar 2000. Tjærnås mener imidlertid Kjartansson har potensial til å bli bedre enn landsmannen fra sagaøya, men at VIF-angriperen ikke hører hjemme i de aller største ligaene – ennå.

– Han bør til en liga der han får spille regelmessig. De aller største ligaene er et for stort steg, tror jeg. Belgia og Nederland er eksempler på ligaer og nivåer jeg tror kan passe godt.

– Hvor mye tror du Kjartansson er verdt pr.dags dato?
 
– Summer er alltid vanskelig.  Plutselig er det en klubb som bare MÅ ha en slik spiller, eller et race mellom flere, som presser opp pris. Jeg tror han kan gi tosifret antall millioner, men hverdagen i denne ligaen nå er at det er langt mellom de veldig store salgene, nesten uansett, sier Tjærnås.
 

Tause agenter, men det er ikke supporterne …  

DittOslo har vært i kontakt med flere anerkjente fotballagenter, som heller ikke vil si noe om en potensiell salgssum hovedstadsklubben kan få for 24-åringen.

– Umulig å svare på. Mange faktorer spiller inn. Hvor desperate VIF er etter penger, hvilken klubb som er interessert, nåværende kontraktslengde osv, sier én av agentene til dittOslo.

For ordens skyld, Kjartanssons kontrakt utløper 31. desember 2016. På Klanen-forumet diskuteres det hvor mye klubben kan håve inn for sin nummer 10.

“Målsnitt på utrolige 1, alt under 30 millioner er dårlig”, skriver en supporter.

“Tippeligaen har en ufattelig dårlig stjerne i klubber i de store ligaene. Lag fra Russland, Kina, Tyrkia etc. vil nok betale mye mer for Kjartansson enn en klubb fra Nederland, Tyskland eller England”, skriver en annen.

“Han har ingen CV fra før og kommer rett fra Island. Hvis han drar midtveis i sesongen, har han seks gode måneder i en klubb på sin CV. Får han ikke spilletid i god liga, så er han fucked. Han blir ut sesongen, 100 prosent sikkert”, skriver en tredje.

“Vidar nærmer seg rekord. Er litt redd for at det plutselig kan dukke opp et bud klubben ikke kan si nei til. Type 30 millioner pluss, og noe han selv har lyst til”, skriver en fjerde.

– Bedre enn Håvard Nielsen

VIF-bloggeren Rune Julsvik fra sotahjornet.no anslår på sin side en konkret salgssum Vålerenga og supporterne kan leve med.

– Tja, nå ble jo Håvard Nielsen solgt for 28 millioner (til Red Bull Salzburg sommeren 2012 journ.anm), og han er et par år yngre enn Kjartansson. Sistnevnte er derimot bedre, og jeg mener Kjartansson ikke bør selges for under 35 millioner kroner, sier Julsvik.

Da dittOslo forleden snakket med VIF-trener Kjetil Rekdal om et eventuelt Kjartansson-salg, avfeide han alle overgangsspekulasjoner.

– Vi har ikke planer om å selge noen. Vi skal fortsette med å bygge et topplag, sa Rekdal.  

LES OGSÅ: Rekdal utsatt for id-tyveri på Facebook

LES OGSÅ: Nå får Vålerenga penger når du fyller tanken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere