Gå til sidens hovedinnhold

Tørkestativ for høy

Denne uken var det igjen tid for "slåttonn" i Maridalen - i god gammel stil.

MARIDALEN: – Onsdag møttes gamle og unge i Maridalen til skikkelig slåttonn.Forpakterlaget tok initiativet og stilte tungt motorisert, mens menighetsrådet slo med ljå på tradisjonelt vis, kan en av slåttonn-gjengen fortelle, Gunnar Bjune.


- Og kanskje Oslos eneste hesje? lurer Bjune.

Tørkestativ for høy

Og vil du se en ekte hesje, så står denne rett nedenfor Maridalen Kirke.

Ifølge Wikipedia så er en hesje "...et tørkestativ for høy... Hesja har loddrette hesjestaurer med hesjestreng (ståltråd) eller vannrette stenger imellom...."


– Kirkebakken er en gammel slåtteng med et veldig rikt blomsterliv. Men det er bare hvis den slås som i i gamledager, forteller Bjune.

– Maridalens venner har i mange år gjort den jobben. Nå begynner sjeldenhetene å dukke opp igjen. Noen av dem var merka av så de ikke skulle slås før de får frødd seg, sier Bjune, og legger til at det sist søndag var "Villblomstens dag", med blomstergudstjeneste og blomstervandring med start på denne enga.

Avsluttet med rømmegrøt

– Da ble merkinga av sjeldne blomster gjort. Stemningen i slåtten var høy. Ingen merka at regnet strømma ned. Og etterpå var det rømmegrøt i kirka for søkkblaute og lykkelige deltakere, ifølge Bjune.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21