*Nettavisen* Nyheter.

Tornado over Nordstrand

– Vi var kjempeheldige at ingen brukte denne hengekøyen da tornadoen feide over eiendommen vår i går kveld, sier Olle Hector som bor i Mosseveien 217. Foto: Arne Vidar Jenssen

– Vi hørte det suste og buldret og så gikk et stort bjørketre over ende. Hagemøbler gikk på vannet og en parasoll blåste sikkert 100 meter opp i luften.

NORDSTRAND: Slik opplevde ekteparet Mary Nygård Hector og Olle Hector naturkreftene torsdag kveld. En tornado suste over eiendommen deres i Mosseveien 217 klokken 20.

– Vi er jo kjempeglade for at det gikk som det gikk og at ingen ble skadet, sier husets frue. – Se på det store bjørketreet. Det ble bare feid over ende.

– I lysthuset der borte satt barna våre, men de merket ikke mer enn suset og så treet deise i bakken. Men en presenning som lå over en motor oppe ved garasjen, var det ikke et vindpust i, så her må man snakke om et svært lokalt fenomen.

SE FLOTTE BILDER! Nordlys over Ingierstrand

LES OM UVÆR TIDLIGERE I SOMMER: Naturen viste muskler

Over hengekøye

Nede ved sjøen har familien en hengekøye spent mellom to store trær.

– Denne pleier vi å ligge i, men heldigvis var den ikke i bruk i går kveld.

Nå ligger hengekøya godt under bjørketreet.

Sterke krefter

– Det må ha vært voldsomme krefter, sier Olle Hector. – Vi så den ta med seg løst og fast og suse utover sjøen. Jeg måtte ta båten og ro ut for å hente hagemøblene som lå et godt stykke utpå.

– Jeg har aldri sett maken her hjemme, men opplevd tornadoer da jeg var på sjøen, forteller Hector. – Det var i alle fall en kjempeopplevelse, men også skremmende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.