RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torpedoen som ble frelst av Jesus


Da han var torpedo var det ingen som ville havne i bråk med Hans Petter Martinsen. HP forteller nå sin sterke historie for å advare mot narkotika
Da han var torpedo var det ingen som ville havne i bråk med Hans Petter Martinsen. HP forteller nå sin sterke historie for å advare mot narkotika Foto: Foto: Kristine Lien Foosnæs
Hans Petter Martinsen er tidligere narkoman og torpedo. I dag reiser han til skoler for å advare mot narkotika.

OSLO/MOSS: – Jeg ble stukket ned på Karl Johan, sier Hans Petter Martinsen, kjent som HP.

På en kafé i Oslo satt han med to menn fra utenlandsk mafia, som hadde planer om å drepe han. Han fikk pulsåren i lysken skåret over.  Martinsen reiste seg opp, slo dem ned og stormet ut på gaten i sinne. Blodet sprutet.

«Norges farligste mann»

Nå sitter Hans Petter Martinsen på en kafé i Moss, hvor han skal besøke skoler og holde foredrag. Han overlevde knivstikkingen i Oslo, etter hjelp fra legevakten. Bleket hår, solbrun og bredbeint. Musklene hans presser mot dressjakken.

– Nå ser jeg jo snill og harmløs ut, men du kan jo tenke deg da jeg var 10 kg tyngre enn dette, bola og gal. Det fråtset ondskap av meg. Noen kalte meg en menneskelig pitbull.

Martinsen er tidligere narkoman og torpedo, og var kjent som en av Norges farligste menn, frem til han ble frelst av Gud.

– Jeg har valgt å fortelle min historie fordi det ødela både meg og min familie. Jeg hadde ikke planer om å reise rundt på skoler og snakke om narkotika, jeg trodde jeg skulle kontrollere et dobbeltliv.

Tidligere var han en familiemann og god bokser. Han ble introdusert for narkotika da han var 30 år, og beruset. Han forteller at da man er beruset mister man dømmekraften, og gjør ting man aldri ville gjort ellers.

– Når man først begynner med narkotika blir man blir kald, kynisk og egoistisk. Det er derfor det er et jævelskap uten like! Spesielt av amfetamin, det var det jeg gikk mest på. Så fyller man i seg steroider, så blir det en cocktail som gjør deg til et monster, og det var jeg til tider.

LES OGSÅ: Celina ble alvorlig syk, men fant selvtillit gjennom YouTube

Feil valg i livet

Martinsen ble etter hvert torpedo, noe han beskriver som et type galt valg man tar da man begynner å ruse seg.

– Jeg gikk ikke hjem og banket på døren til vanlige folk, jeg var jo i et mye høyere nivå i mafiaen. De kriminelle derimot slo jeg hardt ned på kan du si, for de var av samme kaliber som meg.

Flere ganger satte Martinsen sitt eget liv i fare for å beskytte de svake, familiemedlemmer og barn. Han måtte gå imot gjenger i Oslo, som truet dem, forteller han.

– Jeg mente at man skulle forholde seg til de personene det gjaldt, men de gjengene er så feige. De går på barn og familie, for å sette denne personen i knipe.

LES  OGSÅ: Don Martin: – Norge fremstår som en sur og grisk dust

Angrer

Mest angrer han på hva han utsatte familien sin for, daværende kone og deres to barn. Han forklarer at han flere ganger kom hjem om natten i sinne og knuste møbler og slo i vegger.

– Narkotikaen gjorde meg gal, jeg var en maskin. Livet mitt balanserte hele tiden på et knivsegg fra time til time, hver dag. 

Han advarer i dag alle unge mot å prøve narkotika, for dette mener han er det farligste man kan prøve.

– Narkotika virker individuelt på hver og en av oss. Når kroppen først har kjent den gode smaken, da lurer du deg selv. Faremomentet med dette er at du vet ikke når du blir avhengig, så slu er denne narkotikaen.

LES OGSÅ: Bright platedebuterer: – Jeg er stolt av stedet jeg kommer fra

Et mirakel

Ingen ville være nær HP. Hver gang han parkerte Harleyen sin i Karl Johan, gikk alle i en stor bue rundt han. I gata der han bodde kjørte ungdommen moped, men de måtte pent gå av og trille forbi huset hans. Biler fikk heller ikke stoppe på utsiden, for nå var det nye regler i gata og alle visste hvem som var sjefen.

Martinsen levde i en krigssone og likte å utfordre folk. Selv mener han at han var ærlig og oppriktig, og hadde derfor ikke så mange fiender. Likevel var det noen som ville drepe han.

– Jeg fikk av og til en kule i posten med blod på og sånn, som var litt ubehagelig.

Til tross for truslene bar han ikke våpen, for det trengte han ikke. Det holdt som regel å vite at HP var på vei. Derimot hadde han et våpenskap i en restaurant i Oslo, dersom han skulle forhandle.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg kunne ha blitt skutt på av politiet og de kriminelle, men Gud holdt sin hånd over mitt liv så jeg kunne dra rundt å fortelle om det farligste som finnes, usminka og usensurert.

LES OGSÅ: Da broren døde startet problemene for «Sofie»

Frelst av Jesus

Vendepunktet i livet til Hans Petter Martinsen kom gradvis. Det begynte i 1997 da kone og barn hadde dratt fra han. Han startet å søke Gud i kirken, men fant ikke noe særlig svar. En gang hadde han abstinenser, var veldig syk og hadde ikke smertestillende.

– Da kom det en stemme inn i hodet mitt som sa jeg skulle lese Det nye testamentet. Det begynte jeg med, og smertene forsvant. Jeg kunne jo ikke lese, jeg var så avstumpa og ødelagt. Jeg bare grynta og stønna, jeg var helt nedkjørt som menneske.

Et legeteam som undersøkte han sa de ikke hadde sett et så ødelagt menneske. De sa han hadde vietnam-syndromet.

– To leger sa at jeg skulle vært død, så ødelagt som jeg var av narkotikaen. Den ene sa jeg var et mirakel, den andre sa jeg hadde englevakt.

Det endelige vendepunktet kom mens han trente.

– I 2001 fikk jeg rett og slett besøk av Jesus hjemme på treningsrommet. Veldig rart det der. Da sluttet jeg med narkotika, jeg ble frelst. Jesus hjalp meg med det ingen leger, psykologer, medisin eller fengsel klarte, han tok det suget ut av meg.

LES OGSÅ: Drømmen om å være «Frøken Perfekt»

En ny start

Han stjal ikke lenger, løy ikke, drev ikke med bedrag eller hor.

I dag er Martinsen foredragsholder, evangelist, hjelper narkomane og har skrevet tre bøker. Han har ingen hobby utenom å hjelpe kona, men en gang i året tar han en uke fri for å dra på rypejakt.

– Nå kan jeg ikke gjøre andre vondt, det gjorde jeg før.


Les mer fra dittOslos ungdomsredaksjon her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere