*Nettavisen* Nyheter.

Torsdag blir det slutt på harrykøen på E6

LANGE KØER: Slik har det ofte sett ut på E6 i de to ukene hvor det ene løpet i Eidettunnelen har vært stengt. Foto: Foto: Tobias Nordli

Statens vegvesen lover nå at Eidettunnelens nordgående løp skal åpnes igjen torsdag 7. november.

ØSTFOLD/OSLO: Eidettunnelen ligger like nord for Sarpsborg. Stengingen av det nordgående løpet har skapt mye trafikk på E6 for alle som kjører gjennom Østfold, blant annet på “harryhandel” til Svinesund.

Det er to uker siden tunnelløpet ble stengt etter en rutinemessig inspeksjon. Da ble det oppdaget at en blokk som tidligere var blitt boltet fast, var løs. Bak denne blokken ble det funnet løs masse.

Siden den gang har det ofte vært kø på E6 i retning Moss fra Sarpsborg.

Jobbet dag og natt

Etter å ha jobbet dag og natt for å få åpnet tunnelens nordgående løp så raskt som mulig, har altså veivesenet endelig gode nyheter.

– I løpet av torsdag 7. november skal det åpnes for trafikk igjen, lover Per Lyder Nyland i Statens vegvesen, til SA.no.

Les også: Torsdag åpner vinmonopolet på Mortensrud

Omfattende arbeid

Han forteller at det har vært en omfattende jobb å komme til der det ble oppdaget løst fjell.

– Tunnelens takkonstruksjon og veggelementer er tatt ned i dette området slik at vi har fått fjerndet de løse massene på baksiden.

Deretter er fjellet sikret ytterligere med bolter, armeringsnett og flere lag med sprøytebetong utenpå, sier Nyland.

Skal sikres mot vann og frost

Det som nå gjenstår av arbeid er å montere veggelementene og bygge opp igjen taket.

– Dette er en konstruksjon som skal sikre tunnelen mot vann og frost. Taket er en frittstående armert betongkonstruksjon og må herde i minst ett døgn før vi kan åpne tunnelen igjen for trafikk, opplyser Nyland.

Etter åpningen på torsdag vil det bli behov for å stenge det nordgående løpet i Eidettunnelen i én natt for noe etterarbeid, blant annet asfaltering utenfor kantlinjen.

Les mer fra SA.no/Sarpsborg Arbeiderblad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.