RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Tortoise til Oslo Jazzfestival

Postrockheltene Tortoise kommer til Oslo Jazzfestival. Bandet skal spille på Rockefeller 14. august.

Chicago-baserte Tortoise er et USAs mest innflytelsesrike musikkollektiv. Bandet skapte en revolusjon i amerikansk alternativ rock på 1990-tallet og har vært en sentral drivkraft på USAs postrockscene i over 15 år.

Med fartsstid fra diverse indie- og punkband skapte Tortoise et eget musikalsk univers med referanser til blant annet avantgarde jazz, progressive rock og dub. Alternativrockens tradisjonelle låtstrukturer ble revet ned, og samspillet mellom musikerne ble satt i fokus. Bandet platedebuterte i 1994, men det var 1996-utgivelsen Millions Now Living Will Never Die som satte bandet på kartet og vekket oppmerksomheten til en hel musikkverden.

Stilskaperne i Tortoise er også kjent fra en rekke sideprosjekter som Brokeback, Chicago Underground Quartet og Sea and Cake.

Da Tortoise spilte på Oslo Jazzfestival i 2002, tok Aftenposten frem terningkast 6, og Øya spontanlånte bandet til Middelalderparken dagen etter. Nå kommer de endelig tilbake til Oslo.


Billettene legges ut for salg onsdag 16. april.

Følgende konserter er allerede offentliggjort:

Jazz i Operaen
Dee Dee Bridgewater
Paul Bley
Farmers Market
Beady Belle
Miguel Zenón Quartet
Marianne Halmrast
Louisiana Washboard Five
Åse Lomsnes Kvintett.

Se www.oslojazz.no for mer informasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere