Totalrehabiliteres

Nedre gate 8 har stått tom lenge. Nå starter totalrehabiliteringen. Foto: Øystein Dahl Johansen

Nedre gate 8 har stått tom lenge. Nå starter totalrehabiliteringen. Foto: Øystein Dahl Johansen

Etter pålegg om vedlikehold og trusler om tvangsmulkt settes rehabiliteringen av Nedre gate 8 i gang.

GRÜNERLØKKA: Det pålagte vedlikeholdet ble «overtatt» fra forrige eier. Hele bygget skal nå renoveres innvendig og utvendig og vedlikeholdet har allerede startet. På fasaden er løs puss slått av og pussing av fasaden vil starte så fort været tillater det, skriver advokat Fin Arne Heyerdahl i en e-post til Østkantavisa.

Eies av eiendomsspekulant

Nedre gate 8 har stått tom og falleferdig i flere år. Eiendommen har flere ganger skiftet eier og eies nå av Torshov Eiendom. Daglig leder i Torshov eiendom er Martin Aune Hesle, som er sønn av eiendomsspekulant Leif Botolf Hesle .Hesle ble like før jul ble dømt til 120 dagers ubetinget fengsel i forbindelse med at gesimsen på bygården i Trondheimsveien 6 raste ned og traff 31 år gamle Linda Henriksen som døde av skadene. Hesle og selskapet Nygården AS ble også dømt til å betale en million kroner i bot i tillegg til inndragning av 200.000 kroner, som Oslo tingrett mener er vinningen ved ikke å følge sikringsforskriftene for bygården. Hesle og eierselskapet må også betale 60 000 kroner i oppreisning til den døde kvinnens foreldre.

Hesle er også tiltalt for prostitusjonsutleie i forbindelse med utleie av leiligheter i seks bygårder i Oslo som har vært benyttet til prostitusjon.

Østkantavisa har flere ganger forsøkt å få en kommentar fra både Leif Botolf Hesle og Martin Aune Hesle, men har ikke lyktes å komme i kontakt med dem.

Vedlikeholdskrav og tvangsmulkt

Stillaset som har stått på bygården i lengre tid er på nytt sikret, etter at snøras fra taket rev med seg deler av stillaset og styret i bakken, bare metere fra gangveien ved Akerselva.

Plan- og bygningsetaten (PBE) har i et vedtak fra 18. februar lagt ned pålegg om vedlikehold av den slitne fasaden. PBE truer med tvangsmulkt hvis ikke arbeidet med å sikre fasaden starter før 1. april og avsluttes innen 15. juni.

Ifølge advokat Heyerdahl er arbeidet allerede i gang og han mener i et brev til PBE at stillaset eller bygningen ikke utgjør noen fare for omgivelsene.

Verneverdig

Nedre gate 8 står på byantikvarens gule liste og er dermed verneverdig. Det gamle industribygget er nå omregulert til boligformål.

Det blir en totalrehabilitering og bygget skal ferdigstilles i løpet av første halvdel av 2010. Det er alltid ekstra utfordringer og økte kostnader ved at bygget står på den gule lista, sier Heyerdahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag