RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Totalskadet etter frityr-koking

Fem personer kom seg helskinnet ut, men en enebolig på Mortensrud ble totalskadet i brann onsdag ettermiddag.

Mortensrud: Store styrker fra Brann- og redningsetaten fikk en vanskelig oppgave da det onsdag ettermiddag ble meldt brann i Olasrudveien 91 på Mortensrud. Boligen var overtent, brannvesenet meldte om stor fare for spredning, og tilstøtende boliger ble evakuert. Og samtidig som flammene allerede hadde fått meget godt tak og det var vanskelig å komme inn, hadde brannvesenet også meget store vanskeligheter med å få frem nok vann til stedet. De fant simpelthen ikke frem til brannkummer i nærheten.

Det ble derfor rullet ut slanger fra Gamle Bygdevei - en lang strekning som det tok tid å få vannet frem på, og det var også problemer med trykket.

Utrolig om brannvesenet ikke vet at det er mange kummer inne i boligområdet, sier Arild Andersson som selv bor på Mortensrud-feltet og som da husene ble bygget var med i en arbeidsgruppe som blant annet så på brannsikkerheten. Husene ligger jo meget tett her, og om det bryter ut brann, er det både trangt og vanskelig å få frem utrykkingskjøretøyer, og det er lett for spredning til nærliggende boliger.

Det var BU-leder Teddy Kjendlie sitt hus det brant i på Mortensrud onsdag. Han var selv bortreist og fikk melding om brannen fra naboer.

Brannårsaken er ikke endelig fastslått, men mye kan tyde på at varmen oppsto i forbindelse med frityrsteking.

Ingen personer kom fysisk til skade, men boligen er totalskadet. De evakuerte i de tilstøtende boligene kunne komme tilbake til husene sine samme kveld.

Torsdag ble det satt opp sperringer rundt huset i form av gjerder for å hindre at noen skulle ta seg inn i ruinene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere