Totning sjarmerte Røa

Viggo Sandvik og Tom Steinar Lund fikk umiddelbart med seg publikum. FOTO: ELISABETH C. WANG

Viggo Sandvik og Tom Steinar Lund fikk umiddelbart med seg publikum. FOTO: ELISABETH C. WANG

– Nå gleder meg enormt, sier Wenche Wangen ved Røa eldresenter mens hun passer på at alle har fått en ønsket sitteplass. Hun venter på eks-Vazelina Bilopphøgger Viggo Sandvik.

Rundt 70 mennesker hadde møtt opp onsdag ettermiddag.

RØA: På "scenen" onsdag ettermiddag står selveste Viggo Sandvik og musiker Tom Steinar Lund. De er klare for å underholde et 70- talls pensjonister ved Røa eldresenter og Wenche Wangen smiler fra øre til øre.

– Jeg opplevde disse to fantastiske karene da jeg feiret min fødselsdag 13. september i fjor. Etter at vi hadde spist tok jeg med mine venninner til Tveten gård hvor vi så showet til Viggo Sandvik og Tom Steinar Lund. Det var fenomenalt! Etter konserten gikk jeg frem til dem og lurte på hvorvist de kunne tenke seg å spille på Røa eldresenter, og sannelig, her er de, sa en tydelig stolt Wangen.

– Ja, dere lurer nå kanskje på hvorfor vi gjerne ville spille her i dag? For det første er det hyggelig, for det andre er vårt repertoar voksent og for det tredje er vi snart her vi og, sa Sandvik til rungende latter fra salen.

– Kjent og kjær

I fokus onsdag stod visesangeren, visedikteren og forfatter Vidar Sandbeck som gikk bort i 2005. Sandbeck er for de fleste kanskje mest kjent som mannen bak låta "Pengegaloppen anno 1959. Og første låt ut er nettopp en Sandbeck-vise med tittelen "Menuett i mai".

– Sosialdemokratenes piano

Med vakker sang i kjent Viggo Sandvik stil og praktfullt gitarspill av Lund tas publikum med på en musikalsk reise ispedd en god dose humor. Sandvik setter blant annet fokus på trekkspillets betydning, som sosialdemokratenes piano, og mener ha har funnet svaret på hvorfor trekkspillere alltid er blide.

– Har noen sett en grinete kar på trekkspell? Nei, alle trekkspillere er jo blide og det er fordi dem har tatt seg en dram, sier han og latteren runger nok en gang.

Drømte om varme

Etter mer både vakker sang og toner fra el-gitaren var det duket for nok et høydepunkt. Nemlig intet mindre enn en kjent og kjær Vazelina-låt med tittelen "Det beste i livet er gratis". Som nok en gang ble avsluttet med en god dose humor.

– Vi i Vazelina hadde jo en baktanke da vi skrev flere av tekstene. Vi drømte om å komme til Hawaii eller i hvert fall et varmt sted. Men, det gikk dårlig. Til om med "Surfbrett" ble spilt inn på St. Hanshaugen i Oslo og på Majorstua med halvannen meter snø, sa Sandvik med glimt i øyet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag