Gå til sidens hovedinnhold

Tøyen på tegnebrettet

I går vedtok bystyret å lage en mulighetsstudie for Tøyensenteret. Men t-banen utelates.

TØYEN: - Inngangen her er jo helt feil. Man kan bruke Tøyen t-banestasjon hele livet uten å være inne på Tøyensenteret, sier Andreas Behring (SV), og får støtte fra partikollega Knut Even Lindsjørn.

I hjertet av senteret

- T-banen burde ligge i hjertet av senteret, sier han.

Men SV fikk ikke flertall for sitt ønske om å la t-banen være en del av mulighetsstudien på Tøyen. De sto alene med sitt forslag, mens de andre partiene argumenterte med at KLP, som har ansvaret for stasjonen ønsker å gjennomføre en teknisk oppgradering. Det politiske flertallet i Rådhuset mener man ikke må stille seg i veien for at dette blir gjennomført.

«Snikoppussing»

- Men det er jo ikke noen motsetning mellom det og det vi ønsker, sier Behring, som har følgende løsning på problemet.

- Vi skal snikoppusse t-banestasjonen, ler han, men legger til at det er et visst alvor bak.

- I arbeidet med denne mulighetsstudien vil man se at det ikke er mulig å komme utenom t-banestasjonen. Den henger sammen med senteret. Det som er viktig er at vi får til en del nye innganger til senteret, for å lokke folk inn hit, sier han.

Tøyen har vært et hett tema i politikken etter at det for et år sia ble vedtatt å flytte Munch-museet til Bjørvika. Et bredt flertall av politikerne har tatt til orde for at noe må skje på området, mens befolkninga har fryktet at det blir mye prat og lite handling.

For SV er det nå viktig at man faktisk har et vedtak.

Kult?

- Vi er veldig glad for dette vedtaket, for det betyr at det faktisk skjer noe her. Og det er viktig at det blir gjort grundig, derfor tar det tid, sier Lindsjørn.

- Tøyensenteret er en perle. Det er også arkitektonisk interesseant, fordi det er autentisk 1950- og -60-tallsstil. Jeg synes det er ganske kult her, jeg. Synes ikke du, Knut Even?

- Da skal du se veldig nøye etter, smiler Knut Even Lindsjørn, som likevel mener at fagmiljøene klør etter å komme i gang.

- Det var halleluja-stemning i fagmiljøene når denne saken kom opp. De klør i fingrene etter å jobbe med det, sier han.

Mulighetsstudien er tidsavgrenset til ett år, og planlegges å gjøres i nært samarbeid med bydelen.

- Bydelen har allerede mange planer for Tøyen. Men her må fagmiljøer, beboere og Tøyen-patrioter brette opp ermene og begynne å planlegge. Og jo mer hårete planer jo bedre, så får vi heller ta ansvar for å plukke det ned igjen, sier Behring.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter