*Nettavisen* Nyheter.

Tøyen stasjon skal utsmykkes og skiltes med Munch

TØYEN T-BANE: Dette er en av de foreløpige skissene for hvordan den oppgraderte t-banestasjonen på Tøyen vil bli seendes ut. KLIKK PÅ ILLUSTRASJONEN FOR Å SE NESTE! Foto: ALLE FOTO: Salto Design

Hensikten med prosjektet er å synliggjøre Munchs kunstverk og øke museets besøkstall.

Klikk på bildet for å forstørre.

FLERE BESØKENDE: Munch-museet håper på økt besøkstall som følge av utsmykkingen og skiltingen av Tøyen t-banestasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

SYNLIGGJØRE: Målet med oppgraderingen er å synliggjøre Munchs kunstverk og veien opp til museet.

Klikk på bildet for å forstørre.

VEIVISERE: Nye skilter skal gjøre det lettere å finne veien til Munch-museet.

TØYEN: Tøyen t-banestasjon skal pyntes opp med Edvard Munchs malerier og nye skilter skal styrke synligheten for veien til Museet.

Del på Facebook

Oppgraderingsarbeidet skal etter planen starte opp i uke 27.

– Vi ønsker bedre synlighet for Edvard Munchs kunstnerskap og Munch-museet, sier informasjonssjef for Munch-museet Sture Portvik.

– Vi vil minne Oslos befolkning om den fantastiske kulturskatten på Tøyen som Munch representerer, sier Sture som håper på økt besøkstall som følge av dette.

Hyggelig og attraktiv

Munch-museet finansierer hele investeringen selv, men Oslo t-banedrift vil dekke alt vedlikehold og rengjøring.

– Vi ønsker å tilby både reisende og besøkende en hyggelig og attraktiv t-banestasjon. Både for byens borgere og tilreisende fra inn- og utland.

– Tøyen t-banestasjon, Munch-museet, som stasjonen faktisk heter, skal kunne i møtekomme de forventninger navnet faktisk innebærer, sier han til Østkantavisa.

Synlig musemsstasjon

Sture påpeker at målet er å skape en synlig museumsstasjon etter mønster fra vellykkede prosjekter i store byer i utlandet.

– Som det fremkommer av bildene vil vi søke å skape et ryddig og hyggelig visuelt miljø som kan skape trivsel for alle passasjerer. Dette visuelle utrykket skal skapes på hele stasjonsområdet, hvilket vil innebære både visuelle og mer fysiske grep, forteller han.

Selve det fysiske arbeidet vil bli gjennomført av en underentreprenør fra Salto Design med lang erfaring fra utsmykning av t-banestasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.