RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen tvil om at hovedrolle-innehaverne trives i hverandres selskap. fOTO: ELISABETH C. WANG
Ingen tvil om at hovedrolle-innehaverne trives i hverandres selskap. fOTO: ELISABETH C. WANG

Tør å kjenne på de store følelsene

Harald Thompson Rosenstrøm (22) fra Ullern og Annie Dahr Nygaard (20) fra Smestad har hovedrollene i filmen «Appelsinpiken». I kveld er det première.

ULLERN/SMESTAD: Min karakter, Jan Olav, skal være både en ung mann på 21 og en mann på 33 med kone og en sønn. Sistnevnte har jeg liten erfaring med selv, så det var en utfordring, sier Harald.

«Vi ses»

Filmen «Appelsinpiken» er basert på Jostein Gaarders ungdomsroman med samme tittel, utgitt i 2003.

Den handler om en ung mann, Jan Olav, som en dag møter en helt spesiell jente på trikken. Hun har rød kåpe og bærer en stor pose appelsiner i armene. Han blir stormforelsket, men hun forsvinner med ordene «vi ses».

Da starter jakten som fører ham gjennom et vinterkaldt Oslo og til fargesprakende Sevilla, hvor trærne er fulle av appelsiner. Parallelt med dette stifter man bekjentskap med Georg, en ung gutt som går alene på ski over vidda. Med seg i bagasjen har han et teleskop og et ti år gammelt brev...

Jeg og Annie skjønte tidlig at vi hadde en veldig bra kjemi og det er viktig når man skal spille forelsket. Annie er en flott jente, sier Harald og smiler lurt.

Fra sted til sted

De er begge unge og forholdsvis uerfarne. Skjønt Harald hadde en rolle i den norske filmen «Mirakel» fra 2006.

Filminnspillingen foregikk fra mars i fjor til midten av juni. Ettersom filmen består av tre ulike historier måtte skuespillere og crewet forflytte seg mellom Oslo, høyfjellet, Sevilla og et studio i Tyskland.

Det ble en del reising, men det gjorde hele prosessen spennende også, sier Annie.

Hvem er hun?

Rollen som appelsinpiken, jenta som Jan Olav blir stormende forelsket i, var ikke lett å fylle. Verken Gaarders bok eller manuset til filmen beskriver denne karakterens personlighet. Det ble Annies oppgave.

Hun måtte være menneskelig, og jeg fikk god hjelp til denne tolkningen av tanten min, Eva Dahr. Hun har regien på «Appelsinpiken», sier Annie.

Onsdag var det førpremière på filmen og Annie innrømmer at det var rart å se seg selv på det store lerretet.

Det tror jeg man aldri venner seg til, egentlig. Men jeg er stolt av det jeg har gjort og står for det 100 prosent. Filmen er blitt vakker og jeg tror absolutt den vil treffe sitt publikum, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere