RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tør nesten å juble i Leirskallen


Leder i Nordstrand turnforening, Heidi Fleischer, med hallkomiteens Terje Nesjem (f.v.), Øivind Fleischer og Svein Lothe. Til høyre: FAksimiler fra Nordstrands Blad i 2008, 2009, 2010 og 2012.
Leder i Nordstrand turnforening, Heidi Fleischer, med hallkomiteens Terje Nesjem (f.v.), Øivind Fleischer og Svein Lothe. Til høyre: FAksimiler fra Nordstrands Blad i 2008, 2009, 2010 og 2012. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup/Faksimile
2015 ser ut til å bli året Nordstrand turnforening har ventet på i åtte år.

LEIRSKALLEN/NORDSTRAND: For bygging av ny turnhall i Leirskallen ved Skulleruddumpa, ble vedtatt tilbake i 2006.

– Dette er veldig, veldig gode nyheter. Samtidig har vi snakket om ny hall i 30 år, så vi tror det ikke helt før vi ser at spaden er i jorda, sier leder for Nordstrand turnforening, Heidi Fleischer, som likevel så vidt våger å slippe jubelen løs.

LES OGSÅ: Turnhall fortsatt høyt prioritert

Koster 94 millioner

Totalt er 94 millioner bevilget over oslobudsjettene de siste årene, til en ny flerbrukshall tilrettelagt for gym og turn. Hallen er nå fullfinansiert, og byrådet skriver i sitt forslag til budsjett, som ble lagt frem forrige uke, at ny turnhall i Leirskallen skal realiseres i 2015.

– Etter planen starter byggingen i desember 2014, med ferdigstillelse i desember 2015, opplyser samferdsels- og miljøbyråd Guri Melby (V).
I Nordstrand turnforening ser de fram til å slippe å konkurrere om treningsflater med andre brukere.

– Turn er en plasskrevende idrett. Vi har mange apparater og det tar tid å transportere og rigge opp og ned, sier Heidi Fleischer.

Foreningen har de siste årene brukt gymsalen på Nordstrand skole. Etter vannlekkasjen i høst, leier de nå tid i KFUM-hallen på Ekeberg. Konkurransegruppa trener på idrettshøgskolen på Sogn.

– Vi vet at behovet er stort. Det er ingen haller i Oslo som er tilrettelagt for turn. Alle hovedsteder med respekt for seg selv må ha en skikkelig turnhall, sier Fleischer.

Nordstrand Turn

JUBLER: Gleden er stor i Nordstrand turn, som endelig kan få realisert hall i Leirskallen. Her er leder Heidi Fleischer med hallkomiteens Terje Nesjem (f.v.), Svein Lothe og Øivind Fleischer. Turnerne er Reena Carlsen, Emilie Skari, Maria Lie Bråthen, Celine Nesjem og Wilmine Resvoll Skaug. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Turnhallføljetong

Foreningen har i dag 600 medlemmer, og har måttet lukke ventelisten da den nådde 400.

– Med ny hall tror jeg vi raskt kan vokse til en klubb med over 1000 medlemmer, sier Fleischer.

Nordstrands Blad har skrevet om jublende turnere flere ganger siden hallen ble vedtatt i 2006. Mang en gang har de måtte se seg skuffet av forsinkelser og utsettelser.

– Hvor sikkert er det arbeidet faktisk kommer i gang nå?

– Denne gangen er det veldig sikkert. Nå har arbeidet vært ute på anbud, og Bymiljøetaten tar sikte på å ha avtale med totalentreprenør på plass i uke 41, sier byråd Melby.

– For meg har det vært veldig viktig at vi nå får realisert dette anlegget. Oslo har i dag ikke noe anlegg som er dedikert til turn. Det er et viktig argument. Dessuten er det viktig å legge til rette for breddeidrett, og at vi får gode tilbud både til jenter og gutter i alle aldere. Derfor er en turnhall viktig, sier Melby.

Turnhallen har vært høyt prioritert av Oslo Idrettskrets i mange år. Der er de svært glade for at man endelig får grønt lys.

– Men dette illustrerer at det ikke er nok å få gjennom gode vedtak i bystyret. Det krever oppfølging. Her har reguleringen tatt lang tid. Hallen er etterlengtet, sier Norvald Mo, styreleder i Oslo Idrettskrets.

SE VIDEO: Luftige svav under Nordstrand Turns oppvisning

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere