RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Ulf Granli (H). Foto: Øystein Dahl Johansen
Mener Ulf Granli (H). Foto: Øystein Dahl Johansen

Tradisjonskollisjon i Birkelunden

Ellen Røsjø i Grünerløkka Solidaritet frykter at 1. mai feiringen i Birkelunden må lide fordi parken er leid ut til kultur- og markedsdagene.

BIRKELUNDEN: Jeg er forundret over at man hopper bukk over vår 30 år lange historie og overlater den fredede parken til Næringsrådet på denne dagen, sa Ellen Røsjø til bydelsutvalget da hun i forrige uke troppet opp i åpen halvtime.

Jeg synes dere burde behandle oss mer seriøst og ikke overlate til oss å måtte krangle med kommersielle aktører, sa Røsjø og viser til svaret som hun fikk fra bydelen på søknaden om 1. mai-arrangementet.

Vi har dårlig erfaringer fra i fjor med samarbeidet med Næringsrådet. Axels tivoli tok seg til rette langt utover det vi hadde avtale om og ødela inntrykket av parken, saRødsjø.

Ikke noe problem

Bydelspolitiker Ulf Granli (H), som skal arrangere markedsdagene på vegne av Næringsrådet, mener problemet blåses opp.

Dette er storm i et vinglass. Jeg kan forsikre om at det ikke blir noe problem. De skal selvfølgelig få bruke plassen, sier Granli til Østkantavisa.

Granli mener innspillet er klaging og at komiteen gjør hevd på parken 1. mai med bakgrunn i 30 år lange tradisjoner er en sannhet med modifikasjoner.

Næringsrådet har leid parken rundt 1. mai de siste ti årene uten at vi har sett meget av Rødt med unntak av de to siste årene hvor vi ikke har hatt noe problem med å slippe Rødt til mellom klokka 08 og 11. Tivoliet åpner ikke før 12-13, sier Granli.

Granli mener det ble ryddet plass til 1. mai-arrangementet så godt det lot seg gjøre i 2008, med unntak av noe utstyr som sto ved paviljongen.

Og maken til sirkus fra denne damen! Hun mente tilstedeværelsen av tivoliet og næringsliv ikke var til å holde ut. Det betyr i klartekst at dette er en antikapitalistisk markering fra noen som ikke kan beskyldes for å stå på godfot med markedskreftene, sier Granli.

Dette dreier seg ikke om noen fortrenging av Rødt, men en tilpasning til andre aktører. Men de bruker dette for hva det måtte være verdt for å sette næringsliv og Næringsrådet i forlegenhet. Vi har sagt nå som gjennom alle år at deres aktiviteter skal få plass, forsikrer Granli.

I tråd med regelverket

Avgjørelsen om å leie ut Birkelunden til Næringsrådet fra 1. til 4. mai er fattet av administrasjonene og er i tråd med retningslinjene for parkene som BU selv har vedtatt.

Det var derfor lite bydelsutvalget kunne gjøre i denne saken på møtet. I en svært forsiktig diskusjon om utleie av parkene kom det fram at det er sterke meninger og motsetninger om utleie av bydelens fredede parker.

Jeg synes tivoliseringen av friområdene er litt heftig, særlig på 1. mai, sa Gudmund Dalsbø (R). For ordens skyld skal det nevnes at Dalsbø sitter i samme komité som Røsjø.

Jeg er redd for at arrangementer i parkene vil ødelegge den oppgraderingen som er gjort. Nå som det er blitt så flott her bør bruken innskjerpes, spesielt av gressområdene, sa Paal Haavorsen (Ap).

BU valgte til slutt å sende saken tilbake til oppvekst-, miljø- og kulturkomiteen som skal evaluere retningslinjene for utleie av parkene.

Vi får bare håpe det ordner seg denne gangen, og at vi har på plass reglene til neste gang, sa, Jorunn Gulbrandsen (R).

Hva vil du at bydelens parker skal bruks til? Diskuter saken på www.ostkantavisa.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere