*Nettavisen* Nyheter.

Traff med formen

Med Kongelaget i siktet satte Jan Håkon Jørgensen kursen mot Lesja og Landsskytterstevnet. Da 28-åringen hadde skutt sitt siste skudd, var han helt konge.

Lesja: Torsdag vant Oslo samlagsskytingen.
- Jeg levde på rusen av den seieren lenge, forteller skytterkongen som ikke hadde den beste starten da han skulle skyte seg inn på Kongelaget.
På liggende ble det 49 poeng og med nerver i helspenn, kom den elektroniske feilene som gjorde at skytterne fikk en halvtimes pause før stående, kanskje lagelig på 28-åringen som bor på Årvoll.
- Jeg fikk roet meg litt og snakket med de andre da vi fikk det avbrekket, sier Jørgensen.

Kontroll over nervene

Da det ble ny prøveskyting, og Jørgensen skulle skyte stående, hadde han glemt liggeserien og fått kontroll over nervene.
- Det fungerte veldig bra. Jeg var ikke så nervøs, og jeg synes det var en god serie, fortsetter skytterkongen som fikk 49 også på stående.
Den samme poengsummen som han fikk på knestående.
- Jeg kjente at nervene begynte å komme igjen. Det trykte godt under jakka, men jeg var ganske rolig da jeg startet på ti-skuddene. Jeg klarte å holde unna, forklarer Jørgensen som fikk 99 på ti-skuddene og 246 totalt.
Med den poengsummen visste Årvoll-beboeren at han hadde nådd målet sitt om en plass på Kongelaget.
På Kongelaget skjøt Oslo Østre-skytteren på skive syv.
- Når sistemann stod der, og han bommet, ledet jeg. Da det gikk opp for meg, brøt jeg ut i jubel, men jeg hadde nok ikke helt skjønt det. Jeg har nok ikke skjønt hva som har skjedd ennå, men jeg ser jo Kongepokalen som står her. Den skal jeg ha med meg overalt,ler den nybakte skytterkongen.

Overrasket

I fjor ble 28-åringen nummer 19 i Norgescupen. Så langt i år ligger Veitvet-mannen på 22.plass.
- Jeg har ikke akkurat hatt noen gode plasseringer tidligere, så jeg må si jeg ble litt overrasket selv. Men jeg har trent godt i hele vinter, og i sommer har jeg skutt en del stevner.
Og i den siste NC-runden før Landsskytterstevnet gjorde Jørgensen sine saker bra.
- Jeg følte at formen var på anmarsj.
Etter skytingen på Lesja dro Jørgensen til hytta i Valdres sammen med foreldrene sine. Der har han slappet av, men han legger ikke skjul på at telefonen har ringt og pepet mer enn den vanligvis gjør når han er på hyttetur.
- Det har gått i ett kjør. Men jeg prøver å slappe av for å få det litt på avstand, sånn at det skal gå opp for meg. Da jeg kjørte til hytta lørdag, fikk jeg telefon fra ordføreren i Oslo. Han gratulerte meg. Det var gøy og absolutt ikke noe jeg hadde regnet med skulle skje, fortsetter unggutten som innrømmer at det nok trolig kan bli en fest til helga.
- Det tar nok noen dager å komme seg over dette, ler Jørgensen som vil gjøre sitt beste for å treffe like bra med formen også neste år.
Og en ting er sikkert - ikveld (torsdag) kommer kongen. Til Årvoll skytebane klokken 1730.
PS! Sist gang Oslo hadde en skytterkonge var i 1981. Da var det Magne Landrø som fikk full klaff.

Jeg har nok ikke skjønt hva som har skjedd ennå, men jeg ser jo Kongepokalen som står her. Den skal jeg ha med meg overalt.
Skytterkongen Jan Håkon Jørgensen

Annonsebilag