RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trafikk i fokus

En Mosseveitunnel vil gagne hele Oslos befolkning.

I går aksjonerte to lokale foreninger for å forbedre trafikkforholdene i vårt distrikt. Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien og Grønn Linje Aksjon (GLA) Nordstrand konsentrerer seg om henholdsvis Mosseveien og Ekebergveien. Men selv om foreningene i går aksjonerte på to ulike steder, har de felles og overlappende mål.

Mosseveien er ikke bygd for dagens gjennomgangstrafikk. Lange køer på Mosseveien fører til at mange velger å kjøre over Nordstrand og Ekeberg for å komme til sentrum. Dermed oppstår det trafikkproblemer der også. Samferdselsetatens undersøkelser viser at 10.000 biler passerer Nordstrand kirke i Ekebergveien hver dag. Telling utført av GLA'Nordstrand indikerer at hele 70 prosent av dette er ren gjennomgangstrafikk. Og blant bilene er det et fåtall som faktisk holder fartsgrensen på 40 - gjennomsnittshastigheten ligger ti kilometer i timen over dette.

Å få lagt Mosseveien i tunnel vil løse mange problemer, ikke bare langs fjorden og i Ekebergveien. Solveien er i dag en yndet gjennomfartsåre i rushtiden. Andre boligveier også. Og som aksjonistene på Mosseveien i går uttrykte det: "Mosseveien ligger bare og venter på å bli åpnet opp mot fjorden". En tunnel vil gagne hele Oslos befolkning, ved at den vil gjøre det trygt og enkelt å utnytte de unike strandområdene vi er så heldige å ha i vår by.

Vi mener dette er svært sterke argumenter for å få Mosseveitunnelen inn som et av de prioriterte prosjektene i Oslopakke 3, som skal vedtas i løpet av høsten. Vi vil også oppfordre til å tenke helhetlig med én gang, og inkludere en tunnel på Manglerud, samt begynne å se på trafikkforholdene ved Klemetsrud. I dag (fredag) åpner den nye fire felts motorveibroen over Svinesund. Innen 2010 skal det være en fire felts motorvei helt fra Klemetsrud til Gøteborg, noe som betyr enda mer trafikk som vil gå gjennom Manglerud og videre oppover i landet.

Nok et viktig moment i Oslopakke 3-debatten er dagens situasjon med luftforurensning på grunn av svevestøv. Problemene ved Mosseveien og på Manglerud vil ikke forsvinne før tunneler blir bygget. Prognosene fra Statens Vegvesen viser at tunneler vil minimere svevestøvproblematikken i løpet av få år.

Vi synes det er bra at beboere viser engasjement. Slike aksjoner som ble gjennomført i går setter fokus på trafikksaker som angår mange mennesker i deres dagligliv. På dager som i går får bilistene tåle noen minutters forsinkelse i morgenrushet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere