RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trafikk-kaoset må løses først

Byrådet går inn for utbygging av Storo-senteret. Trafikk-kaoset må løses før utbygging, insisterer BU-leder i Nordre Aker bydel, Egil Ihlen (H).

STORO: Byrådet sier ja til utbygging av Storo-senteret. Innstillingen er oversendt bystyret for sluttbehandling. Leder av bydelsutvalgeti Nordre Aker bydel, Egil Ihlen (H), mener rekkefølge-bestemmelsene må på plass før senteret blir utvidet.

Før senteret blir større må trafikk-avviklingen til og fra Storokrysset utbedres. Alle som har vært innom området særlig i rushtiden har erfart trafikkkaoset ved Storo og Ring 3, særlig rundkjøringen Vitaminveien/Gresenveien og Storokrysset. Ikke minst medfører trafikkproblemene på Ring 3 en stor belastning for småveiene i nærområdet, påpeker Ihlen.

Uforståelig

Byrådet synes ikke det er "naturlig" å fremme krav om rekkefølge-bestemmelsene i tilknytning til utbyggingen. Utfra dagens trafikksituasjon er byrådets vurdering uforståelig for oss. Vi håper at Oslo bystyre ser saken annerledes når de skal behandle utbyggings-planene, sier Ihlen.

Han legger til at en Storo-utvidelse uansett må ses under ett med den planlagte transformasjonen i området Grefsen jernbanestasjon, Prior-bygget og Akerselva. Nytt Nydalskryss blir også viktig i forbindelse med nevnte transformasjon.
Områdets gangveier, sykkelveier og buss-stopper må også utbedres i samsvar med en utbygging.

Bymessig utvikling

Byrådet nevner i sin innstilling at Storo-området ligger til rette for en "høy utnyttelse", også med tanke på ny T-banering. En utbygging er etter byrådets oppfatning helt i tråd med ønsket bymessig utvikling av området, og gatepreg for Vitaminveien. Med blant annet en bebyggelse ut mot gaterommet med et bymessig utseende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere