RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Trafikk på Facebook»


 
  Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Oslo er en liten by i verden. Men vi har trafikkproblemer som om vi var en stor en. Vi kjøper trikker som ikke passer til skinnene, vi kjører tog i en tunnel som ikke tåler tog, og vi bygger veier som aldri vil ta igjen veksten i biltrafikken. Bare skipstrafikken virker å flyte som i andre store byer.

Del på Facebook

Sommeren 2011 er i ferd med å skrive seg inn i historien som et minneverdig høydepunkt hva gjelder dårlig planlegging og kaos på vei og bane. Alle har planlagt utbedringer og vedlikeholdsarbeider samtidig. Uten å snakke med hverandre. Det er rett og slett utrolig at NSB stenger hele Oslo S og planlegger å kjøre alle passasjerer i buss for bane gjennom byen, uten å ha snakket med Statens Vegvesen.

En telefon burde ha avklart at nei, kjære NSB, det er en dårlig plan. For vi skal stenge E6 fra Furuset og nordover i juni. Da blir det vanskelig å få frem de 100 bussene deres. Sant og si, så blir det kaos nok uten bussene deres.

Det er lett å være etterpåklok selvfølgelig. Men jeg er pendler, ser dere. Jeg er avhengig av at det er mulig å komme seg fra Follo til Oslo om morgenen og fra Oslo til Follo om ettermiddagen. Helst med et tog som går ca når det står i tabellen at det skal gå. Jeg har ikke lyst til å bo i sykkelavstand fra jobben i Akersgata. Det betyr at arbeidsdagens varighet avhenger av hvordan veier og baner fungerer.

I går brukte jeg laaaaang tid på å komme meg hjem. Det er faktisk veldig surt. Og jeg vet at vi er mange som tenker akkurat det samme. Jeg vil foreslå at NSB og Ruter og Statens Vegvesen og Oslo kommune og Akershus Fylkeskommune oppretter en gruppe på Facebook der de hver dag forteller hverandre om store planer som vil få konsekvenser for trafikkflyten i ukene og månedene som kommer.

Hvis det er for fancy, så kan de kjøre telefonkonferanse en gang i uken. Hvis det er for fancy kan de møtes en gang i uken. Hvis det er for slitsomt bør noen kanskje vurdere å finne seg noe annet å gjøre.
 

Ivar Brynildsen
Journalist i Lokalavisene Oslo

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere