*Nettavisen* Nyheter.

Trafikk på høring

Holtetkrysset er viet mye plass i den bydelens trafikkplan som nå skal ut på høring.Det er ønske om at enten Kongsveien eller trikkelinjen i fremtiden skal ligge under jorden for å lette fremkommeligheten. Foto: Arkivfoto: Linda Voldheim

I morgen kveld skal bydelsutvalget enes om innholdet i trafikkplanen før den sendes på høring.

NORDSTRAND: I tre år har det vært jobbet med en trafikkplan for bydelen. Dokumentet beskriver alt det lokalpolitikerne mener må gjøres for å løse eller redusere trafikkproblemene i bydelen.

Alt fra å stenge veier med bom til sykkelstier, bussruter, samleveier og lokale soneinndelinger er diskutert.

Ser på alle forslag

– Dette er en viktig sak for oss og beboerne. Planen inneholder ikke bøtter og spann med konsekvensutredninger. Noen vil sikkert savne det, men for oss har det vært et mål å informere så godt som mulig på en enkel måte, sier bydelsutvalgets leder, Sigbjørn Odden (Høyre).

Han presiserer at det ikke er noe som skal endelig bestemmes på BU-møtet i morgen kveld (torsdag).

– Har man meninger om planen, anbefaler jeg at disse blir fremmet på folkemøtet neste torsdag, eller at man sender det inn som en høringsuttalelse, sier Odden.


– Svarfristen er 30. september. Vi skal se på alle forslag som kommer inn. Særlig viktig er det å få innspill om soneinndelingen som skal begrense trafikken på de mindre veiene. Først på BU-møtet 18. november vedtas utkastet som sendes bystyret, forteller han

Les hele planen

Odden medgir at trafikkplanen inneholder noe problematikk.

– For eksempel stenging med bom ved Hauketo, og soneinndeling som gir høyere trafikk på de definerte samleveiene, Ekebergveien, Lambertseterveien, Nordstrandveien, Oberst Rodes vei og Cecilie Thoresens vei. Ikke alle er inneforstått med det. Tidsperspektivet blir derfor viktig. Uansett kan men ikke ønske seg alt på en gang, innrømmer han.

Trafikkplanen kan leses i sin helhet i sakskartet på bydelens hjemmesider. Lenken til trafikkplanen finnes på side 21 i dette dokumentet.

Lang agenda

BU-møtet i morgen kveld har i tillegg til trafikkplanen en rekke saker på agendaen, blant annet reguleringsplanen for Ekeberg by- og idrettspark.

Møtet i bydelshuset er åpent for alle og starter med Åpen halvtime klokken 19.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.