*Nettavisen* Nyheter.

Trafikkaos i Ekelyveien

Fullt kaos i Ekelyveien. Legg merke til den gående bak Audien, som må bevege seg på fortauet med en bil foran og en i ryggen. Foto: Foto: Vidar Bakken

Glatt, smalt, fortauskjøring og delvis manglende fortau gjør Ekelyveien til en trafikkfelle for store og ikke minst små.

Klikk på bildet for å forstørre.

Pål Barkvoll veneter på et smutthull i trafikken, slik at han kan komme seg tilbake fra postkassen. Foto: Foto: Vidar Bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

Det endte med at Goliat rygget og han kom ikke tilbake etter å ha vurdert utfordringen. Foto: Foto: Vidar bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

Det ble likevel for trangt. Foto: Foto: Vidar Bakken

VINDEREN: Torsdag morgen nederst i Ekelyveien er det nærmest krigstilstand mellom bilistene. Hvem skal vike, eller hvem skal rygge.

– Ekstra ille er det blitt etter at Risbakken ble stengt på grunn av byggetiltak. Nå brukes Ekelyveien til gjennomkjøring mellom Vinderen og Slemdal. Her er det kaos hver morgen og ettermiddag. Jeg vil påstå at det er livsfarlig å bevege seg i dette området for gående. Det er helt uakseptabelt, særlig med tanke på at dette er skolevei. Dette er ren galskap, sier Pål Barkvoll, som sitter i veikomiteen for Ekelyveien.

Utbygger har skylden

I den halvtimen vi står i Ekelyveien kommer biler skliende ned bakken. Imot kommer trafikk. Selv med bruk av fortauet i nedre del klarer ikke større biler å passere hverandre. En bil blir stående fast på siden og må ha hjelp av Barkvoll og journalist for å komme opp igjen.

– Slik er det daglig. At bilene kjører på fortauet hele tiden er en side av dette. Her vi står i bakken er det ikke fortau i det hele tatt. Utbygger har ikke gjennomført veipålegget i henhold til reguleringsplanen. Dessuten er veien lenger ned heller ikke utbedret forskriftsmessig. Det har ført til at samferdselsetaten ikke har godkjent denne delen av veien, slik at den nedre delen er privat, mens resten av Ekelyveien er kommunal. Vi har i mer enn fire år forsøkt å få tiltakshaver, som har ansvar for utbedring av vår del av veien, til å gjøre jobben i henhold til rammetillatelsen. Flere ganger har han sagt at arbeidet skal settes i gang, uten at noe skjer. Det er fortvilende, sier Barkvoll.

Beboerne har fra Samferdselsetaten og Plan- og bygningsetaten fått beskjed om at dette er et forhold mellom kommune og utbygger, som beboerne ikke kan påvirke.

Fullstendig blokkert

Under intervjuet blir veien fullstendig blokkert da det blir stor trafikk i begge retninger. Noen forsøker å rygge opp bakken, men står bare og spinner. En bil kommer farlig nær parkerte biler. Det hele løses ved at en nabo dirigerer noe trafikk ned i en privat avkjørsel, mens fortau benyttes og biler blir holdt igjen på toppen av bakken.

– Du ser hvor håpløst det er. I går ble to biler som sto parkert påkjørt, uten at bilistene stoppet. Hvis jeg skal opp til postkassen må jeg skynde meg og passe på at det ikke er biler i nærheten. Søppelcontainerne i veien blir påkjørt rett som det er. Hvis vi i det minste hadde fått lov til å sette opp parkering forbudt i denne delen, ville det løst situasjonen med fremmedparkeringen, sier Barkvoll.

Ikke lov

– Problemet er at det ikke er offentlig vei og da er det lite hjelp å få. Vi lurer på om vi kan sette opp et eget skilt, men det er visst ikke lov i og med at det er åpen for offentlig ferdsel. Vi har henvendt oss til bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget for å få hjelp. Verken Samferdselsetaten eller plan- og bygningsetaten kan hjelpe oss. I mellomtiden skulle jeg ønske at bilistene hadde overholdt fartsgrensen på 30 kilometer. Her kommer mange altfor fort, sier Barkvoll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag