RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TAR AFFÆRE: Espen Fjeld og Roger Allan Ivin er naboer i Mellombølgen og ønsker å gjøre noe for å gjøre nabolaget tryggere for barn og voksne. – Her er det få som overholder fartsgrensen på 30 km/t, forteller de og ber kommunen sette inn fartsdempende tiltak. Foto: Kristin Trosvik
TAR AFFÆRE: Espen Fjeld og Roger Allan Ivin er naboer i Mellombølgen og ønsker å gjøre noe for å gjøre nabolaget tryggere for barn og voksne. – Her er det få som overholder fartsgrensen på 30 km/t, forteller de og ber kommunen sette inn fartsdempende tiltak. Foto: Kristin Trosvik

Trafikkaos i Mellombølgen: – Har vært tilløp til håndgemeng

Trafikken på Bergkrystallen har i løpet av få år blitt mangedoblet. Naboer i Mellombølgen vil ikke vente på at en ulykke skal skje.

BERGKRYSTALLEN: Det er hektisk aktivitet på Bergkrystallen om dagen. Roger Allan Ivin har bodd i Mellombølgen i tre år og bare på de årene har trafikksituasjonen blitt betydelig forverret. Naboen Espen Fjeld har 13 års fartstid fra Lambertseter og han har sett at strøket har forvandlet seg fra en fredelig plett til et travelt område.

LES OGSÅ: Jobbreisen ble nesten doblet

LES OGSÅ: Vær obs, ellers ryker bilen

– Det er stor belastning på området nå, med rehabilitering av T-banen og alle ekstrabussene som er her som følge av den. Samtidig er det en stor oppgradering av Pynten borettslag. I tillegg er det tungtransport til Rema-butikken og mye trafikk til legesenteret, sier Fjeld og legger til at sammen med et økende antall privatbiler har trafikken blitt helt ut av kontroll i Mellombølgen.

På vinterstid blir problemene ytterligere forsterket ved dårlig måking og oppsamling av store snøhauger som gir dårlig sikt og sperrer for fortau.

Fartssyndere

– Området har en veistandard fra 50-tallet og er ikke tilpasset dagens forhold. Her ligger to barnehager og veien er også skolevei. Heldigvis har det ikke vært noen ulykker som jeg vet om, og nå vil vi mobilisere før en ulykke skjer, sier Fjeld og Ivin.

Naboene forteller at det store problemet er at få overholder fartsgrensen på 30 km/t.

– Veien er forholdsvis bred og rett og da er det mange som drar på. Vi hører bunnplata gå i asfalten. Når trafikkforholdene er så uoversiktlig som de er, så er det livsfarlig. Det har nesten vært tilløp til håndgemeng når naboer har bedt bilister ta det med ro her, sier Fjeld.

LES OGSÅ: Ruter beklager, nå blir det flere busser

Ønsker humper

Ivin og Fjeld etterlyser nå flere fartsdempende tiltak i Mellombølgen.

– I følge Statens vegvesens håndbok bør det være fartshumper med cirka 75 meters mellomrom på veistrekk med 30-sone. I Mellombølgen er det 380 meter uten fartshump, sier naboene som har vært i kontakt med kommunen.

– Vi ønsker bare å bidra til at nabolaget blir trygt å ferdes i.

Ikke humper i år

– Bymiljøetaten har nylig startet opp arbeidet med å gjennomgå bydelene i Oslo for å utarbeide en plan for etablering av flere humper/eventuell andre fartssoningstiltak i hver enkelt bydel. Bydel Nordstrand er dessverre ikke satt opp på arbeidsplanen for i år, men ønsker om tiltak i Mellombølgen er imidlertid notert og vil bli vurdert når Bydel Nordstrand skal gjennomgås, forteller Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere