Trafikkaos på Stovner skole

Der foreldre over hele landet engasjerer seg og kjemper for trygg skolevei, går foreldre til barn på Stovner skole den andre veien. Der trygg skolevei er å finne, skaper foreldre her selv utryggheten.

Stovnerfaret likner på en av byens mest trafikkerte gater, ved skolestart og slutt. At det i vinter har vært bare en veibane, har gjort det livsfarlig for myke trafikanter. Kjørende foreldre presser myke trafikanter opp i snøfonner og inn i husvegger, da de selv benytter fortauet for å komme seg frem. Andres barn er det ikke så farlig med. Sine egne sitter jo trygt forvart i egen bil, eller er avlevert.

Det er og ved avlevering det må føles som ett kaos for foreldre. Mange biler samles på ett lite område der avlevering skjer. Parkerte biler innenfor og utenfor hverandre. Dører åpnes og lukkes. Det rygges og svinges, og midt i det hele, prøver tilkjørte unger å balansere seg frem til skolens område. På glattisen skal det lite til før noen faller imellom.

At de minste blir kjørt av foreldre kan jeg ha forståelse for. Men disse er og myke trafikanter, selv om de blir fulgt gående av sine foreldre.

Jeg ser at dette har vært ett tema på skolen tidligere. Må det skje en ulykke før noen virkelig gjør noe med det? Om de ikke får til en endring, så utnytt situasjonen.

Sett opp en pengebom ved innkjøringen til avleveringsplassen. La foreldre betale seg inn og ut. Det hjelper ikke for tryggheten, men ungene som ikke blir kjørt, kunne fått glede av det. Det hadde fort kommet opp i summer som kunne dekket alle elever og ansatte ved skolen en ukes ferieopphold i syden.

Vivi Nyborg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.