Trafikken i stampe på E6

Trafikken var tett på E6 nordover tidlig i ettermiddag. Og det ventes enda mer trafikk utover ettermiddagen og kvelden.

Trafikken var tett på E6 nordover tidlig i ettermiddag. Og det ventes enda mer trafikk utover ettermiddagen og kvelden. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Rapporter maler et grimt portrett av trafikkbildet i hovedstaden framover.

Også de mindre veiene og tilførselsesveiene var preget av kø i dag. Her fra Smalvollveien ved 12.00-tiden.

OSLO: Det ble meldt om lange køer og tidvis trafikkmessig stampe mandag morgen.

Dagbladet meldte følelsesladet om et komplett køkaos i morgentimene, som står til å gjenta seg når rushtrafikken ut av byen tar til.

Skylden for hovedstadens trafikkale utfordringer krediteres i hovedsak til Oslo Sentralbanestasjon, som dittOslo tidligere har skrevet om at holder stengt i sommer.

Også brannen i, og den påfølgende stengingen av Oslofjordtunnelen gis skylden for et økt trafikkvolum gjennom hovedstaden.

I følge operatør Bjørn Andersen ved Vegtrafikksentralen ser ikke problemene ut til å forsvinne.

– Dette kan bli en utfordring framover, sier Andersen til Dagbladet.

Del på Facebook

Omfattende veiarbeid

På Statens vegvesens nettsider rapporteres det også at Ev 6, Teisenkrysset til Ryenkrysset, i retning mot Ryenkrysset er midlertidig stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid.

Arbeidet pågår alle dager fra 22:00 til 06:00. Omkjøring er skiltet. Arbeidet ventes avsluttet 01.07.2011 klokken 06:00.

I tillegg har Ev 6 Karihaugen, (Trosterud til Furuset) redusert framkommelighet. Der er det toveis trafikk i ett løp på grunn av vegarbeid.

Fare for kø, skriver Statens vegvesen. Arbeidet ventes avsluttet 22.08.2011, klokken 05:30.

I tillegg er en rekke andre mindre veivedlikeholdsprosjekter til stadighet under arbeid. Disse kan man finne på Statens vegvesens trafikkmeldingstjeneste

– Forhåpentligvis vil trafikken flyte noe lettere i fellesferien, men flere må kanskje belage seg på å finne alternative ruter, for eksempel Østre Aker vei eller Riksvei 4, men det spørs jo også litt hvor man skal, sier trafikkoperatør i Oslo Kjell Lyngstad til NRK Østlandssendingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag