RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trafikksikring ved Grindbakken skole

Venstre foreslo i bydelsutvalget i Vestre Akers møte 7/2 under behandling av den efterlengtede rehabilitering av Siksakstien fra Jerpefaret til Grindbakken skole at vi burde uttrykke vår bekymring over situasjonen og at vi vil prioritere arbeidet med å sikre en trygg skolevei for barna til Grindbakken skole. Venstre har i mange år sett hvor farlig det er blitt.
I vinter har det vært håpløse tilstander i de nærliggende veiene som er svingete, uoversiktlige for barn, har lite eller intet fortau, mye trafikk og sogar fortausparking. Særlig ille er det i Hospitsveien, Trostefaret og Måltrostveien og nedenfor i Nils Collett Vogs vei. Så lenge byråkratiet ikke kan klare å samhandle om Siksakstien, vil barn bruke flere av de farlige veiene som nå vinterstid er rene feller. Foreldrene fortviler og utallige henvendelser er kommet fra dem og skolens FAU og ledelse. I en slik situasjon har vi politikere plikt til å handle.
Selv har jeg tatt problemstillingen opp med Venstres Guro Fjellanger i bystyrets samferdsels- og miljøkomite. Jeg hadde efter flere måneders korrespondanse og efter å tatt saken op utallige ganger i bydelsutvalget og saksforberedende komite, nå håpet å få samlet politikerne og få dem til å handle, få dem til å prioritere! Dessverre nektet Høyre å støtte forslage, riktignok med en utbryter. Høyres Svend Marius Gjeruldsen og Arild Gjervan ville ikke gi barn på Grindbakken noen fordeler fremfor andre barn i Vestre Aker bydel! Dette er trist, vi må ta hensyn til topografi, kjøreforhold, utsatte barn og fortvilte foreldre. Vi kan ikke lukke øynene. Den dag det skjer en ulykke, vil de politikere som ikke har sett hvor alvorlig dette er, få massiv kritikk. La oss forebygge ulykker, la oss gi barna i dette området trygghet, og la oss slippe flere nødrop fra redde foreldre. Venstre vil takke Aps Carl Lindblad for god støtte i denne sak.

Terje Bjøro
Venstres gruppeleder i Vestre Aker bydelsutvalg
Varamedlem Oslo bystyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere