*Nettavisen* Nyheter.

«Tragisk privatisering av Friluftsetaten»

Lokalavisen St. Hanshaugen skrev i forrige uke en leder om nedleggelsen av Friluftsetaten, og de tragiske følgene dette får. På nett skriver avisen også om Anne Kathrine Sandborg som etter 30 år som gartner nå må gi fra seg ansvaret for rosene i Frognerparken til tilfeldige innleide folk. «Vi har vondt for å tro at det blir billigere. Og vi har enda vondere for å tro at det kan bli bedre», skriver avisas redaktør.

Bedre blir det definitivt ikke, men det er sikkert mange som lurer på hvordan det kan ha seg at private aktører stadig hevdes å kunne levere billigere tjenester enn det offentlige, all den tid de, som profittmaksimerende bedrifter, er nødt til å også gi store overskudd til sine eiere. Svaret er enkelt: Ved å kutte i den største utgiftsposten – de ansatte.

I Adecco-skandalen i vinter så vi hvordan private sykehjem kunne driftes billigere enn offentlige ved utstrakt sosial dumping og brudd på arbeidsmiljøloven. Det er sannsynlig at det samme vil skje i park- og anleggstjenestene i Oslo hvor underbetalte, ufaglærte gartnere vil overta Anne Kristine Sandborgs jobb. Resultatet er dårligere tjenester for byens innbyggere, og enda mer av skattepengene våre til multinasjonale selskaper med sterke bånd til skatteparadiser. Rødt er det eneste partiet som vil ta tilbake alle de kommersialiserte tjenestene.

Runa Fjellanger

førstekandidat for Rødt

i Bydel St. Hanshaugen

Bjørnar Moxnes

førstekandidat for Rødt til Oslo bystyre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.