*Nettavisen* Nyheter.

Trailere tar skifolkets P-plasser

Konkurranse om plassene: I helgen ble det konkurranse om plassene på utfartfartsparkeringen på Ellingsrud. Skifolket irriterte seg over at polske trailere tok deler av plassen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Vi har flere ganger skrevet om irritasjonen over at trailerne benytter utfartsparkeringen på Ellingsrud. I helgen toppet det seg.

ELLINGSRUD: Nydelig sol og flott skiføre i helgen. Da er Ellingsrud et populært utgangspunkt for skitur. Men før man kommer så langt, må man få parkert bilen. På Ellingsrud er utfartsparkeringsplassen stor, men også mange som skal ha plass.Da er det svært irriterende når store trailere okkuperer plassen. De norske sjåførene forstår at lørdag og søndag skal nordmenn på ski, og de kommer med bil til startstedet. Men de utenlandske har tydeligvis ikke samme forståelse.

Derfor ble det murring på plassen da skifolket hadde de store bilene å konkurrere med. Da lørdags formiddagen også ble utnyttet til reparasjonsarbeider på de store bilene, kokte det over for en del.

I veier og borettslag

Da det søndag var som tettest med biler, var det problemer for noe å finne seg plasser. Dermed måtte de ta til takke med vei i nærheten (Munkebekken) eller i verste fall borettslagenes private P-plasser. Heller ikke det så populært.

Innkjøringen til den populære utfartsparkeringsplassen eller heller ikke noen «autostrada». Og kommer man med tung trailer kombinert med dårlige dekke, blir det problem. En stor doning ble søndag stående fast i den svakt skrånende bakken i Gamle Strømsvei.

Få plasser

Det er ikke forbudt for trailerparkering på Ellingsrud-plassen. Men det var vel ikke denne form for parkering kommunen tenkte da plassen ble anlagt?

Statens vegvesen jobber for å få etablert tilrettelagte P-plasser for hvilende trailere, men det tar tydeligvis tid. Og nå på fine vinterdager blir det altså både problemer og konflikter når skifolket må konkurrere med de utenlandske trailerne.

– Som en akuttløsning nå i vinter må det vel gå an å få opp et skilt som forteller om P-forbud i helgene for trailere på utfartsparkeringsplassen, sier en irritert skiløper.

– Ikke er det trygt heller når personbiler med hele familien skal konkurrere med de store trailerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.